Thu18042024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Ο Γ. Βασιλειάδης εγκαινίασε την 4η Διεθνή Έκθεση Sportexpo

Ο Γ. Βασιλειάδης εγκαινίασε την 4η Διεθνή Έκθεση Sportexpo

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 11 Απριλίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με την ευχή  η φετινή Sportexpo, η οποία διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και τη ΔΕΘ-HELEXPO, να είναι η καλύτερη μέχρι την επόμενη, ο  Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης κήρυξε την έναρξη της 4ης Διεθνούς Αθλητικής Έκθεσης στο Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, παρουσία της Υφυπουργού Μακεδονίας Θράκης Ελευθερίας Χατζηγεωργίου, του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Ιούλιου Συναδινού και πλήθους αθλητικών φορέων και παραγόντων της πόλης.
Αναλυτικά όσα είπε ο Υφυπουργός Γ Βασιλειάδης:
«Είμαι πολύ συγκινημένος που βρίσκομαι σήμερα εδώ μαζί με τους εκπροσώπους των ελληνικών ομοσπονδιών με τους οποίους τα τέσσερα τελευταία χρόνια δώσαμε μάχη να κρατήσουμε το οικοδόμημα όρθιο και όχι μόνο το καταφέραμε αλλά, έχουμε περάσει πλέον σε μια νέα μέρα ελπίδας για τον ελληνικό ερασιτεχνικό αθλητισμό. Πριν από δύο χρόνια στα εγκαίνια της 2ης Sportexpo είχαμε βάλει όλοι εδώ ένα στοίχημα. Να καταστήσουμε εδώ στη Θεσσαλονίκη που ήταν πάντοντε για την Ελλάδα το επίκεντρο του ελληνικού αθλητισμού, τη  Sportexpo από μία απλή αθλητική έκθεση, μία απλή αθλητική συνάθροιση, το επίκεντρο των Βαλκανίων και γιατί όχι της Ευρώπης. Μέσα σε 4 χρόνια η Sportexpo είναι πλέον μια μεγάλη διεθνής έκθεση που σηματοδοτεί πολύ περισσότερα από αυτά που ο τίτλος της λέει, που μεθαύριο σε αυτόν  εδώ το χώρο με τους υπόλοιπους βαλκανικούς λαούς,  τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Σερβία θα δώσουμε την εκκίνηση για κοινές διεκδικήσεις για μια νέα μέρα στα Βαλκάνια με τη Θεσσαλονίκη να είναι στο κέντρο αυτών των εξελίξεων. Ύστερα από μια 10ετία προβλημάτων, που ταλαιπωρηθήκαμε όλοι, γυρίζουμε σελίδα και ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Κηρύσσω την έναρξη της έκθεσης και ελπίζω να είναι η καλύτερη μέχρι την επόμενη».
Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός από την πλευρά του τόνισε: «Ευχαριστούμε όλους και όλες για τη σημερινή παρουσία σας στη μεγάλη αθλητική γιορτή. Τα χιλιάδες παιδιά που θα επισκεφτούν την έκθεση αυτές τις μέρες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά πολλά αθλήματα, θα μιλήσουν με γνωστούς αθλητές, πρότυπα οι οποίοι πάντα είναι κοντά μας και βοηθούν στο να διαπαιδαγωγούν τους νέους μας. Ευχαριστούμε πολύ όλους τους αθλητές, τις ομοσπονδίες για την ανταπόκρισή τους να συμμετέχουν στην έκθεση. Είμαι βέβαιος για την επιτυχία της καθώς είναι ένα άλμα μπροστά σε σχέση με τις προηγούμενες εκθέσεις».
photo ΔΕΘ1
photo ΔΕΘ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ