Thu28032024

Back You are here: Home ΜΗΤΡΩΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΤΙΤΛΟΣ: Παιδί και Παιχνίδι ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΣΚΟΠΟΣ: Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία ισχυρών δεσμών μεταξύ των παιδιών, η προαγωγή της αξίας της διαφορετικότητας και η ισχυροποίηση της κοινωνικής συνοχής, μέσω του παιδαγωγικού παιχνιδιού, το οποίο στοχεύει στη γνωριμία, την επαφή και τη συναναστροφή μεταξύ των παιδιών.

ΦΟΡΕΑΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ: Γενική Γραμματεία Αθλητισμού Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

ΦΟΡΕΙΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: Αθλητικές Ομοσπονδίες, Αθλητικά Σωματεία, ΚΑΑΠ, ΕΕΕΕΚ, Ειδικά Σχολεία και Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων ειδικών σχολείων.

ΔΡΑΣΗ - ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ: Πραγματοποιούνται συναντήσεις μεταξύ παιδιών με αναπηρίες (από σωματεία ομοσπονδιών ΑΜΕΑ, ΚΑΑΠ, ΕΕΕΕΚ και ειδικά σχολεία) και παιδιών χωρίς αναπηρίες από Αθλητικές Ομοσπονδίες και Αθλητικά Σωματεία.
Οι συμμετέχοντες λαμβάνουν μέρος σε ομαδικά παιχνίδια και παιχνίδια συναγωνισμού, με την επίβλεψη και καθοδήγηση των καθηγητών φυσικής αγωγής.
Ο διαχωρισμός των τμημάτων γίνεται με βάση 2 ηλικιακές κατηγορίες:
• Παιδιά ηλικίας 6-12 χρονών
• Έφηβοι ηλικίας 13-17 χρονών
Το Τμήμα Αθλητικής Επιστημονικής Υποστήριξης, κατόπιν συνεργασίας με τις ομοσπονδίες και τα σωματεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, ορίζει τις ημερομηνίες των συναντήσεων και επιβλέπει την πορεία του προγράμματος. Η διάρκεια της κάθε συνάντησης δύναται να διαρκεί έως 2 ώρες. Για την ελαχιστοποίηση του κόστους μετακίνησης των συμμετεχόντων, πραγματοποιείται μια συνάντηση ανά περιοχή και σε αυτή συμμετέχουν οι αθλητικοί σύλλογοι που βρίσκονται πλησίον αυτής.

ΧΩΡΟΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: Οι συναντήσεις όπου αυτό είναι εφικτό, θα γίνονται στις εγκαταστάσεις όπου προπονούνται οι αθλητικοί σύλλογοι των ομοσπονδιών ΑΜΕΑ λόγω ευκολότερης πρόσβασης των συμμετεχόντων.

ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΛΕΨΗ: Στις συναντήσεις αυτές τη διδασκαλία την ευθύνη και την επίβλεψη αναλαμβάνει ο προπονητής του αθλητικού σωματείου που φιλοξενεί το πρόγραμμα, σε συνεργασία με τους προπονητές των αθλητικών σωματείων που φιλοξενούνται στην εκάστοτε συνάντηση.

ΑΝΑΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ: Με το πέρας της εκάστοτε κοινής δράσης/δραστηριότητας διανέμεται στους υπεύθυνους του κάθε φορέα, έντυπο αξιολόγησης προκειμένου να αποτυπώσουν τις απόψεις τους για την εφαρμογή του προγράμματος, τις εντυπώσεις των συμμετεχόντων που εκπροσωπούν και την επιθυμία επανάληψης της δράσης.

ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ: Έρευνες έχουν δείξει δυστυχώς, πως το bullying και ο ρατσισμός τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί δραματικά στις συγκεκριμένες ηλικιακές κατηγορίες. Μελλοντικός στόχος του προγράμματος είναι η καταπολέμηση της κάθε είδους ψυχολογικής ή σωματικής κακοποίησης των ασθενέστερων κοινωνικά ομάδων, μέσω της συναναστροφής των παιδιών και της αποδοχής της διαφορετικότητας του κάθε ατόμου. Η ισχυροποίηση της κοινωνικής συνοχής δημιουργεί ένα υγιές και παιδαγωγικό περιβάλλον.

ΔΡΑΣΕΙΣ 2018-2019

 

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ