Fri29032024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Μπήκαν οι υπογραφές στην Προγραμματική Σύμβαση για την ανακαίνιση του Ναυταθλητικού Κέντρου Χανίων, δημοπρατείται το Έργο ύψους 7,5 εκατ. ευρώ από το ΕΠΑ του Υφυπουργείου Αθλητισμού

Μπήκαν οι υπογραφές στην Προγραμματική Σύμβαση για την ανακαίνιση του Ναυταθλητικού Κέντρου Χανίων, δημοπρατείται το Έργο ύψους 7,5 εκατ. ευρώ από το ΕΠΑ του Υφυπουργείου Αθλητισμού

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 16 Μαΐου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λ. Αυγενάκης: «Ό,τι είπαμε το κάναμε πράξη με απόλυτη συνέπεια. Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης μπορεί άμεσα να δημοπρατήσει
το Έργο πνοής και υπό την διαρκή επίβλεψή του να ολοκληρωθεί τάχιστα»

Υπογράφηκε η Προγραμματική Σύμβαση, για το Έργο «Επισκευή και Αναβάθμιση Εθνικού Ναυταθλητικού Κέντρου Χανίων», από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, Άρη Παπαδογιάννη και τον Πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, Γιάννη Χίνο.
Το Έργο, προϋπολογισμού 7.520.000€ από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Υφυπουργείου Αθλητισμού, αφορά στην αποκατάσταση, λειτουργική - αισθητική βελτίωση και περιβαλλοντική αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών και των υπαίθριων εγκαταστάσεων του κολυμβητηρίου στη Νέα Χώρα, για την οποία είχε δεσμευθεί ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αντικείμενο της 3ετούς Προγραμματικής Σύμβασης είναι η παροχή τεχνικής συνδρομής από τον ΟΑΚ, ως φορέα υλοποίησης της δημοπράτησης και της επίβλεψης εξέλιξης των εργασιών, προς το Υφυπουργείο Αθλητισμού που είναι ο Κύριος του Έργου και τον ΝΟΧ, ο οποίος είναι ο κύριος χρήστης των εγκαταστάσεων.
Πλέον, ο ΟΑΚ μπορεί να προχωρήσει τάχιστα στη δημοπράτηση του εκσυγχρονισμού του Εθνικού Ναυταθλητικού Κέντρου Χανίων.
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, τόνισε:
«Είμαι πολύ χαρούμενος διότι οι σημερινές υπογραφές δεν υλοποιούν μόνο ένα αναγκαίο έργο πνοής για την αθλητική οικογένεια των Χανίων και της χώρας μας, αλλά επιβεβαιώνουν για ακόμη μια φορά τη συνέπειά μας. Ό,τι είπαμε το κάνουμε και θυμίζω ότι ήταν και μία ακόμα δέσμευση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, που γίνεται πράξη.
Δουλέψαμε συστηματικά, συνεργαστήκαμε με τη διοίκηση του ΕΑΚ Χανίων, με τον ΟΑΚ, με τον ΝΟΧ και ξεπεράσαμε κάθε εμπόδιο. Εκπονήθηκαν Μελέτες από την αρχή, ρυθμίσαμε και τακτοποιήσαμε τα πολεοδομικά ζητήματα, χρηματοδοτούμε με 7,5 εκατ. και πλέον ο ΟΑΚ μπορεί άμεσα να δημοπρατήσει και υπό την διαρκή επίβλεψή του να ανακαινιστεί πλήρως το Ναυταθλητικό Κέντρο Χανίων, σε δύο διαδοχικές φάσεις, ώστε να μην διαταραχθεί και η αθλητική δραστηριότητα.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους για τη συνεργασία, προκειμένου το “όνειρο” πλέον να πραγματοποιείται: Την Επιτροπή Διοίκησης του ΕΑΚ Χανίων και τους εργαζομένους του, τις υπηρεσίες του Υφυπουργείου μας, ιδιαίτερα την διευθύντρια του γραφείου μου, κ. Αγγελάκη, που επίσπευσε όλες τις διαδικασίες, τη διοίκηση και τα στελέχη του ΟΑΚ και τα ΔΣ του ΝΟΧ».   
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΚ, Άρης Παπαδογιάννης, υπογράμμισε:
«Η σημερινή εξέλιξη αποτελεί την καλύτερη δυνατή απάντηση, ότι η θέληση, η συνεργασία και η αποφασιστικότητα, αποτελούν το τρίπτυχο της επιτυχίας.
Η υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης για την Ανακατασκευή του Κολυμβητηρίου Χανίων, είναι γεγονός! Η κοινωνία των Χανίων ζητούσε χρόνια αυτό το έργο, το μεγάλο «βήμα» έγινε και πρέπει να ευχαριστήσουμε όλους όσοι συνέβαλαν.
Το Υφυπουργείο Αθλητισμού, ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης και ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων συνεχίζουμε μαζί, ώστε το νέο Κολυμβητήριο της πόλης, το συντομότερο δυνατό, να φιλοξενεί την αθλητική οικογένεια των Χανίων, της Κρήτης, όλης της Ελλάδας, όπως το οφείλουμε στην τοπική κοινωνία, στο νησί και στη χώρα».
Ο Πρόεδρος του ΝΟΧ, Γιάννης Χίνος, επισήμανε:
«Πρόκειται για ημέρα χαράς για τον κόσμο του υγρού στίβου στα Χανιά. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις που έχουν μάθει  κολύμπι χιλιάδες Χανιωτάκια και έχουν αναδείξει γενιές και γενιές Πανελληνίων, Ευρωπαϊκών και Παγκόσμιων πρωταθλητών, θα αποκτήσουν το κύρος που τους αξίζουν!
Ένα όνειρο δεκαετιών πλέον παίρνει τον δρόμο του, με επόμενο βήμα την δημοπράτηση του.
Ευχαριστούμε τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, καθώς και όλους τους εμπλεκόμενους που συνέβαλαν καθοριστικά, ώστε σήμερα να υπογράφουμε την Προγραμματικη Σύμβαση.
Η εμπλοκή του ΟΑΚ στο Έργο και η αποτελεσματική συνεργασία με το Υφυπουργείο, μας οπλίζουν με αισιοδοξία για γρήγορη και σωστή πορεία των εργασιών».
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του ΕΑΚ Χανίων, όπου ανήκει το Ναυταθλητικό Κέντρο, Παναγιώτης Σβουράκης, δήλωσε:
«Είναι μία πολύ σημαντική ημέρα για τον αθλητισμό στα Χανιά. Η Προγραμματική Σύμβαση για την ανακατασκευή του κολυμβητηρίου της Νέας Χώρας είναι πραγματικότητα, με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, να υλοποιεί στο ακέραιο όσα υποσχέθηκε και τη δέσμευση του Πρωθυπουργού. Η επίβλεψη του Έργου από τον ΟΑΚ αποτελεί εγγύηση ότι θα εκτελεστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και στον πιο σύντομο χρόνο».
Οι εργασίες, που προβλέπονται στις εγκεκριμένες Μελέτες του Έργου και στο Τεχνικό Δελτίο, αφορούν σε:
* αναμόρφωση του νότιου περιβάλλοντος χώρου και στην περίφραξη  επί της Ακτής Κανάρη, με κατάλληλες διαμορφώσεις και φυτεύσεις, δημιουργία των αναγκαίων θέσεων στάθμευσης για ΑΜΕΑ και στάθμευσης αυτοκινήτων που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες στάσης – στάθμευσης των ομάδων κατά την διάρκεια αγωνιστικών υποχρεώσεων,
* αναμόρφωση της περιοχής εισόδου του Αθλητικού Κέντρου με τις κατάλληλες διαμορφώσεις προσβασιμότητας ΑΜΕΑ και διευκολύνσεις αθλητών και επισκεπτών (ανελκυστήρας, χώροι υπαίθριων καθιστικών κλπ),
* αισθητική ανακαίνιση – αναβάθμιση κτιρίου κερκίδων,
* αισθητική βελτίωση περιβάλλοντα χώρου ανοικτής κολυμβητικής δεξαμενής, κατασκευή στεγάστρου στην ανατολική πλευρά για τους αθλούμενους, δημιουργία προστατευμένων χώρων για τους προπονητές στην βόρεια πλευρά, εγκατάσταση χώρων προβολής ενημέρωσης και χορηγιών, ανακατασκευή υαλοπετασμάτων – ανεμοφρακτών,
* κατασκευή νέου μεταλλικού στεγάστρου κερκίδων, κατασκευή κλειστών δημοσιογραφικών θεωρείων, αντικατάσταση καθισμάτων θεατών,
* πλήρη ανακαίνιση διώροφου κτιρίου βοηθητικών αποδυτηρίων, (προβλέπεται η δημιουργία επισκέψιμου χώρου στο δώμα για συνοδούς αθλούμενων, κατασκευή σκιάστρου και ανεμοφράκτης).
* αισθητική και λειτουργική ανακαίνιση των κτιρίων κωπηλασίας,  ιστιοπλοϊκού και συλλόγου ναυαγοσωστών,
* ανακαίνιση των εσωτερικών χώρων των κλειστών κολυμβητικών δεξαμενών και κατασκευή νέου μεταλλικού στεγάστρου,
* δημιουργία χώρου κεντρικού ελέγχου – ασφάλειας των κολυμβητικών δεξαμενών,
* πλήρης ανακαίνιση ισογείου του κτιρίου γραφείων και αποδυτηρίων, λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του χώρου γυμναστηρίου και διασύνδεση του με τμήμα του υπογείου χώρου, όπου δημιουργούνται χώροι αποθεραπείας,
* ανακαίνιση των υπογείων χώρων μηχανοστασίων και πλήρη αντικατάσταση λειτουργικού εξοπλισμού κολυμβητικών δεξαμενών,
* ηλεκτρομηχανολογικές παρεμβάσεις με αντικαταστάσεις εκσυγχρονισμού σε εξοπλισμό και εγκαταστάσεις για την επισκευή και την αναβάθμιση του Αθλητικού Κέντρου και ενεργειακή αναβάθμιση των Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων, στον βαθμό που αυτό είναι εφικτό.
Παρόντες στην υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης ήταν και οι Θοδωρής Νικολαΐδης και Γιώργος Μαραγκάκης, Αντιπρόεδρος και Γενικός Γραμματέας του ΝΟΧ, αντίστοιχα.

WhatsApp Image 2023-05-15 at 18.32.53PR

7C4A3326PR

WhatsApp Image 2023-05-15 at 18.32.54PR

WhatsApp Image 2023-05-15 at 18.32.52PR

WhatsApp Image 2023-05-15 at 18.32.55PR

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ