Tue21052024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Εκδήλωση βράβευσης #BEACTIVE για τα έτη 2021-2022

Εκδήλωση βράβευσης #BEACTIVE για τα έτη 2021-2022

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Αθήνα, 31 Μαρτίου 2023
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Λ. Αυγενάκης: «Η αθλητική μας οικογένεια διαπρέπει σε ευρωπαϊκό επίπεδο και γίνεται παράδειγμα καλής πρακτικής και στο διεθνές στερέωμα»
 
Γ. Μαυρωτάς: «Άσκηση για τους πάντες, πάντα, παντού»
 
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα (31-3-2023) στις εγκαταστάσεις της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού η καθιερωμένη εκδήλωση βράβευσης των συμμετεχόντων φορέων του ευρωπαϊκού προγράμματος της Γ.Γ.Α. #BEACTIVE για τα έτη 2021-2022.
Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα #BEACTIVE που αποσκοπεί στην προαγωγή του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης και απευθύνεται σε όλους και σε όλες τις ηλικίες, αποτελεί κυρίαρχο άξονα της αθλητικής πολιτικής στην Ευρώπη και είναι μία από τις βασικές προτεραιότητες της πολιτικής του Υφυπουργείου Αθλητισμού.
 
Το #BEACTIVEHellas έχει πλέον καθιερωθεί και αναπτύσσεται κάθε χρόνο με την υλοποίηση όλο και περισσότερων αθλητικών δράσεων, φτάνοντας τη φετινή σεζόν τις 900 έναντι 100 που είχε υλοποιήσει όταν ξεκίνησε το πρόγραμμα πριν από 8 χρόνια. Σε αυτό το διάστημα, μάλιστα η χώρα μας έχει καταγράψει ιδιαίτερες πρωτιές. Ενδεικτικά για τα έτη 2021-2022 η χώρα μας απέσπασε διθυραμβικά σχόλια για την περιπατητική δράση που συνδιοργάνωσε με τον Υπουργείο Παιδείας και τον ΟΣΕΚΑ στην Ακρόπολη το 2021. Ακόμη δράσεις που ξεχώρισαν ήταν εκείνη του Beach Volley στο ΟΑΚΑ (2022) με τη συμμετοχή της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως και του γγΑ, Γιώργου Μαυρωτά όπως και το 3on3 στην Πλατεία Νερού στο Π. Φάληρο (2022), όπου αγωνίστηκαν τόσο ο Υφυπουργός Λ. Αυγενάκης, ο γγΑ Γ.Μαυρωτάς αλλά και ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Β.Λιόλιος. Ιδιαίτερη στιγμή για τη χώρα μας ήταν και το βραβείο «Τοπικού Ήρωα» που απέσπασε ο Ηλίας Μάστορας, ο εμπνευστής και δημιουργός της διεθνούς καμπάνιας «μια μπάλα για όλους», στην τελετή απονομής βραβείων του #BEACTIVE στις Βρυξέλλες το 2022. 
 
Σε αυτό αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και ο Υφυπουργός Αθλητισμού στο μήνυμά του το οποίο μετέφερε η νομική του σύμβουλος και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής #BeActiveHellas, Λαμπρινή Κουσιωρή, καθώς ο ίδιος δεν μπόρεσε να παραβρεθεί λόγω έκτακτων υποχρεώσεων.
«Τον περασμένο Νοέμβριο είχα την τιμή να βραβεύσω στην ευρωπαϊκή τελετή απονομής BEACTIVE για το 2022 τον δικό μας Ηλία Μάστορα, Πρόεδρο της Διεθνούς Ένωσης Αθλητισμού Τυφλών, ο οποίος με την αξία του κέρδισε το τιμητικό βραβείο του «Τοπικού Ήρωα» για την πρωτοβουλία του να υλοποιήσει τη διεθνή καμπάνια «Μια Μπάλα για Όλους»: τη μοναδική μπάλα και για παιδιά με οπτική αναπηρία, η οποία "κουδουνίζει" αυτή τη στιγμή σε 213 χώρες», τόνισε ο Υφυπουργός. 
 
Πρόσθεσε δε ότι «τέτοιου είδους προγράμματα, όπως το BEACTIVE, που απευθύνονται σε όλη την κοινωνία ως στάση ζωής, συντελούν ώστε να αναδεικνύονται οι διαχρονικές αξίες του αθλητισμού, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, η αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο και όσα πρεσβεύει απέναντι σε κάθε είδους παραβατικά φαινόμενα.
 
Πρωτοβουλίες, που κορυφώνονται κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας, σε πνεύμα καλής συνεργασίας με όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, με όλους τους εμπλεκόμενους αθλητικούς και κοινωνικούς φορείς, καθώς και με την πολύτιμη αρωγή των Εθνικών Πρεσβευτών. Η αθλητική μας οικογένεια έχει αποδείξει ότι μπορεί και διαπρέπει σε ευρωπαϊκό επίπεδο και γίνεται παράδειγμα καλής πρακτικής και στο διεθνές στερέωμα». 
 
Οικοδεσπότης της εκδήλωσης ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού και Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής #BeActiveHellas, Γιώργος Μαυρωτάς ο οποίος συμμετείχε και ενεργά σε πληθώρα αθλητικών και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων του προγράμματος, δίνοντας το παράδειγμα για μία πιο δραστήρια ζωή, ενάντια στη σωματική απραξία και τον καθιστικό τρόπο διαβίωσης.
 
Κατά την παρουσίασή του ο κ. Μαυρωτάς αναφέρθηκε στα ευεργετικές επιδράσεις του αθλητισμού σε όλα τα επίπεδα (στα άτομα, την κοινωνία, την οικονομία, την εικόνα της χώρας) και επισήμανε ότι «προγράμματα όπως το #BEACTIVE είναι η καλύτερη πλατφόρμα για την προώθηση πολύτιμων κοινωνικών αξιών όπως η ισότητα, ο σεβασμός, η ενσωμάτωση, η ανοχή στη διαφορετικότητα. Ο Αθλητισμός είναι το καλύτερο κανάλι για τη μετάδοση θετικών μηνυμάτων και το #BEACTIVE  στέλνει αυτό ακριβώς το μήνυμα: «Άσκηση για τους πάντες, πάντα, παντού». 
 
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών, ως ελάχιστη ένδειξης τιμής στους αδικοχαμένους συνανθρώπους μας.
 
Ακολούθησε ένα εντυπωσιακό αθλητικοχορευτικό δρώμενο από τον αθλητικό σύλλογο «Πρωτοπορία» της Ελληνοαγγλικής Αγωγής. Είκοσι κορίτσια διαφόρων ηλικιών έδωσαν μία ευχάριστη νότα, συνδυάζοντας τον χορό με την άθληση, μεταφέροντας το μήνυμα ότι ο αθλητισμός είναι για όλους, κάθε μέρα του χρόνου.
 
Ο Εθνικός Συντονιστής του Προγράμματος στην Ελλάδα, Διονύσης Καρακάσης στην ομιλία του έκανε έναν σύντομο απολογισμό του προγράμματος τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα, αναφέρθηκε στη χρηματοδότησή του από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και περιέγραψε τους πυλώνες και τους άξονες του Ευρωβαρόμετρου στον αθλητισμό. 
 
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκαν βίντεο με χαρακτηριστικά στιγμιότυπα των δράσεων και των δύο ετών, ενώ ακολούθησαν οι βραβεύσεις των συμμετεχόντων φορέων στο πρόγραμμα.
 
Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» δήμαρχοι και εκπρόσωποι περιφερειακών και δημοτικών αρχών, πρόεδροι και μέλη ΔΣ αθλητικών ομοσπονδιών, σωματείων, κοινωνικών οργανώσεων και φορέων που συνέβαλαν στην επιτυχία του προγράμματος τη διετία αυτή. Μεταξύ αυτών η Βούλα Κοζομπόλη, Ολυμπιονίκης υδατοσφαίρισης και πρόεδρος της ΕΣΟΑ, η Σοφία Παπαδοπούλου, Ολυμπιονίκης Ιστιοπλοϊας, ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης, πρόεδρος ΠΣΑΚ, ο Μανώλης Κολυμπάδης, γγ ΕΟΕ, ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, η Λουκία Κεφαλογιάννη, αντιπεριφερειάρχης Βορείου τομέα Περιφέρειας Αττικής κ.α.
 
Είναι αξιοσημείωτο ότι πολλοί από αυτούς τους φορείς στηρίζουν το πρόγραμμα με δράσεις από όταν ξεκίνησε πριν από οκτώ χρόνια, ενώ κάθε χρόνο ολοένα και περισσότεροι προστίθενται στη μεγάλη οικογένεια του #BEACTIVE. Παρούσες και οι πρέσβειρες του #BEACTIVE στην Ελλάδα, Βούλα Ζυγούρη, Ολυμπιονίκης της Πάλης και Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Μαρία Καρπαθάκη, Παγκόσμια Πρωταθλήτρια TaeKwonDo, Κέλλυ Λουφάκη, Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ξιφασκίας με Αμαξίδιο οι οποίες με τις επιτυχίες τους και την αφοσίωσή τους στο αθλητικό ιδεώδες, εμπνέουν τη νέα γενιά.
 
Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Βίκυ Σπύρου.

Εδώ ολόκληρος ο χαιρετισμός του Υφυπουργού Λ. Αυγενάκη

Εδώ η παρουσίαση του γγΑ  Γ. Μαυρωτά

photo9a 31-3-23

 

photo2a 31-3-23

 

photo7a 31-3-23

 

photo10a  31-3-23

photo8a 31-3-23

 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ