Thu28032024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Σε εφαρμογή το 4ετές «Στρατηγικό Σχέδιο για την Ενίσχυση της Ακεραιότητας και την Καταπολέμηση της Διαφθοράς» στον τομέα του Αθλητισμού

Σε εφαρμογή το 4ετές «Στρατηγικό Σχέδιο για την Ενίσχυση της Ακεραιότητας και την Καταπολέμηση της Διαφθοράς» στον τομέα του Αθλητισμού

 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Αθήνα, 16 Νοεμβρίου 2022
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Συνάντησή του Υφυπουργού Αθλητισμού με την Αναπληρώτρια του Διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού και του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού και Συμπεριφορικών Αναλύσεων της ΕΑΔ, για την άμεση υλοποίησή του.
 
Την εμβάθυνση της συνεργασίας και τους άξονες που θα κινηθούν σχετικά με την εφαρμογή του 4ετούς  «Στρατηγικού Σχεδίου για την Ενίσχυση της Ακεραιότητας και την Καταπολέμηση της Διαφθοράς» στον τομέα του Αθλητισμού, συζήτησαν κατά τη συνάντησή τους ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης με την Αναπληρώτρια του Διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και Επικεφαλής της Μονάδας Επιθεωρήσεων και Ελέγχων, Αλεξάνδρα Ρογκάγκου, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργου Μαυρωτά και του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού και Συμπεριφορικών Αναλύσεων της ΕΑΔ, Γιάννη Φουστανάκη. 
 
Ειδικότερα οι 5 βασικοί άξονες του «Στρατηγικού Σχεδίου για την Ενίσχυση της Ακεραιότητας και την Καταπολέμηση της Διαφθοράς» στον τομέα του Αθλητισμού είναι:
 
> Χρηστή Διακυβέρνηση
> Καταπολέμηση της ντόπινγκ,
> Καταπολέμηση της χειραγώγησης αγώνων,
> Καταπολέμηση του εκφοβισμού και της παρενόχλησης,
> Καταπολέμηση της βίας στους αθλητικούς χώρους.
 
Αναφερόμενος στη συνεργασία με την ΕΑΔ για την έναρξη της εφαρμογής του 4ετους «Στρατηγικού Σχεδίου για την Ενίσχυση της Ακεραιότητας και την Καταπολέμηση της Διαφθοράς» στον τομέα του Αθλητισμού, ο κ. Αυγενάκης δήλωσε: «Στην διάρκεια των 3,5 ετών της διακυβέρνησης μας, μέσα από σειρά στοχευμένων μεταρρυθμίσεων, δημιουργήσαμε και ενισχύουμε συνεχώς τις συνθήκες διαφάνειας και λογοδοσίας, αντιμετωπίζοντας ισότιμα όλα τα αθλήματα και φροντίζοντας για την ανάπτυξή τους. Συνεχίζουμε σταθερά, εδραιώνοντας την τάξη και το νοικοκύρεμα στο αθλητικό μας οικοδόμημα».
 
Ο κ. Μαυρωτάς από την πλευρά του, τόνισε: «Ήταν μια εποικοδομητική συνάντηση, όπου συζητήσαμε τα επόμενα βήματα για την εφαρμογή του στρατηγικού σχεδίου κατά της διαφθοράς στον αθλητισμό. Η χρηστή διακυβέρνηση και η αθλητική ακεραιότητα είναι στην κορυφή της ατζέντας στο διεθνές αθλητικό περιβάλλον. Οι δύο φορείς ενώνουμε δυνάμεις, προστατεύουμε τον αθλητισμό». 
 
Η κα Ρογκάκου από την πλευρά της επισήμανε ότι η Εθνική Αρχή Διαφάνειας θα βρίσκεται πάντοτε αρωγός στις σημαντικές προσπάθειες που καταβάλλει το Υφυπουργείο Αθλητισμού στην καταπολέμηση της διαφθοράς και στην προώθηση της ακεραιότητας και της λογοδοσίας προσφέροντας τεχνική υποστήριξη και εμπειρογνωμοσύνη.
 
photo1a 16-11-22

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ