Sat20042024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Συμμετοχή του Γ. Μαυρωτά στο συνέδριο του ΣτΕ και της UEFA με θέμα: «Χειραγώγηση αθλητικών διοργανώσεων στην ψηφιακή εποχή»

Συμμετοχή του Γ. Μαυρωτά στο συνέδριο του ΣτΕ και της UEFA με θέμα: «Χειραγώγηση αθλητικών διοργανώσεων στην ψηφιακή εποχή»

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Αθήνα, 19 Οκτωβρίου 2022
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 
Με την ιδιότητα του ως πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης της Σύμβασης Macolin, ο γγΑ Γιώργος Μαυρωτάς συμμετείχε σήμερα (19/10) στο συνέδριο του Συμβουλίου της Ευρώπης και της UEFA με θέμα: “Χειραγώγηση αθλητικών διοργανώσεων στην ψηφιακή εποχή” που διοργανώθηκε στο Στρασβούργο.  
 
Στην τοποθέτηση του που είχε ως θέμα την εθνική, αλλά και διεθνή συνεργασία για την αντιμετώπιση της χειραγώγησης, ο πρόεδρος της Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας σημείωσε: “Το αθλητικό κίνημα δεν μπορεί να πολεμήσει από μόνο του αυτό το παγκόσμιο και ιδιαίτερα πολύπλοκο φαινόμενο. Μόνο οι συνέργειες ανάμεσα στους εμπλεκόμενους φορείς, όπως οι δικαστικές και αστυνομικές αρχές κάθε χώρας, τα αρμόδια υπουργεία αθλητισμού και σε διεθνές επίπεδο ο κομβικός συντονιστικός ρόλος του Συμβουλίου της Ευρώπης, μπορούν να δώσουν λύσεις”.
 
Ειδική αναφορά έγινε από τον κ. Μαυρωτά στην αξία της Σύμβασης Macolin, ως του μοναδικού εργαλείου, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για την αντιμετώπιση της χειραγώγησης και του συντονισμού της δράσης σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο. Ως αποτέλεσμα της μέχρι τώρα εμπειρίας της Ε.Π.ΑΘΛ.Α στους τομείς της υποδοχής, διερεύνησης και προώθησης αναφορών για ύποπτους αγώνες αλλά και αυτόν την εκπαίδευσης, ο γγΑ παρουσίασε τον τρόπο λειτουργίας μιας εθνικής πλατφόρμας στην ψηφιακή εποχή.
 
Στις εργασίες του συνεδρίου πήραν μέρος ειδικοί της UEFA σε ζητήματα Anti-Match  Fixing, ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες και αναλυτές σε θέματα αντιμετώπισης της χειραγώγησης, εκπρόσωποι της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, όπως και μεγάλων πλατφορμών social media (Facebook, Twitter). Όλοι εστίασαν στο βάθος και την έκταση του φαινομένου της διαφθοράς και της προσπάθειας για χειραγώγηση μέσω προσέγγισης αθλητών και αθλητριών με διάφορα μέσα, στην ψηφιακή εποχή. Παράλληλα παρουσίασαν, με βάση την εμπειρία τους, τους καλύτερους τρόπους και εργαλεία αντιμετώπισης του φαινομένου, σημειώνοντας και αυτοί από την πλευρά του της ανάγκη συνεχούς και στενής συνεργασίας σε διεθνές επίπεδο προς αυτή την κατεύθυνση.
 
mikri orizontia mavrotas
 
photo2a 19-10-22

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ