Fri19042024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Στο Ολυμπιακό Χωριό η Αεραθλητική Ομοσπονδία, της παραχωρήθηκε η χρήση 13 στρεμμάτων!

Στο Ολυμπιακό Χωριό η Αεραθλητική Ομοσπονδία, της παραχωρήθηκε η χρήση 13 στρεμμάτων!

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 17 Μαΐου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λ. Αυγενάκης: «Φροντίζουμε κάθε ερασιτεχνικό άθλημα, είχα δεσμευθεί ότι η Ομοσπονδία Αεραθλητισμού θα βρει τον ζωτικό της χώρο στο Ολυμπιακό Χωριό και, όπως γνωρίζετε, είμαι των πράξεων και των έργων, όχι των υποσχέσεων»

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία αποκτά το «σπίτι» της στην Αττική. Παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, υπογράφθηκε από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διοίκησης του Εθνικού Αθλητικού Προπονητικού Κέντρου Ολυμπιακού Χωριού, Πέτρο Γαλάνη και τον Πρόεδρο της ΕΛ.Α.Ο., Νίκο Μακράκη, η παραχώρηση χρήσης 13 στρεμμάτων του Αθλητικού Κέντρου στην Ομοσπονδία.
Η ΕΛ.Α.Ο., ως αρμόδια να καλλιεργεί στη χώρα τον Αεραθλητισμό,  θα υλοποιεί στον συγκεκριμένο χώρο (μοντελοδρόμιο) τις αθλητικές δραστηριότητές της και των σωματείων που είναι μέλη της, έχουν αθλητική αναγνώριση, είναι εγγεγραμμένα στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Σωματείων που τηρείται στο Υφυπουργείο Αθλητισμού και ασκούν το άθλημα του Αερομοντελισμού στις εξής κατηγορίες (ενδεικτικά):
* Δέσμια,
* Τηλεκατευθυνόμενα ελικόπτερα και αεροπλάνα μικρού μεγέθους
* FPV Racing (Drone Sport)
Επίσης, θα χρησιμοποιείται ο συγκεκριμένος χώρος, ή κατόπιν ειδικότερης συμφωνίας το ανοικτό Στάδιο των αθλητικών εγκαταστάσεων στο Ολυμπιακό Χωριό, που γειτνιάζει και για τη διεξαγωγή αγώνων Πανελλήνιας ή διεθνούς εμβέλειας.
H παραχώρηση χρήσης της έκτασης των 13 στρεμμάτων γίνεται χωρίς αντάλλαγμα, προκειμένου να υποστηριχθεί η ανάπτυξη του σωματειακού και μαζικού αεραθλητισμού, ενώ η ΕΛ.Α.Ο θα πραγματοποιήσει με δικές της δαπάνες όλες τις απαιτούμενες τεχνικές και δομικές παρεμβάσεις, ώστε οι χώροι να καταστούν σύγχρονοι, ασφαλείς και κατάλληλοι για τους σκοπούς της.
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, τόνισε:
«Μέλημα και καθημερινή μας φροντίδα είναι η ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού και όλων των αθλημάτων, ανεξαρτήτως δημοφιλίας. Είχα δεσμευθεί ότι η Ομοσπονδία Αεραθλητισμού θα βρει τον ζωτικό της χώρο στο Ολυμπιακό Χωριό και, όπως γνωρίζετε, είμαι των πράξεων και των έργων, όχι των υποσχέσεων. Τους καλωσορίζουμε, λοιπόν, στις εγκαταστάσεις του Υφυπουργείου Αθλητισμού και είμαι βέβαιος ότι η ανάπτυξη του αεραθλητισμού στη χώρα μας θα εξελιχθεί πλέον με… υπερηχητικές ταχύτητες».  

Ο Πρόεδρος της ΕΛ.Α.Ο., Νίκος Μακράκης, εμφανέστατα ικανοποιημένος, αναφέρθηκε στη «μεγάλη ημέρα για την Ομοσπονδία, που επιτέλους βρίσκει το χώρο της και θα μπορέσει να αναπτυχθεί, χάρις στην συνεχή βοήθεια και συμπαράσταση του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη»   
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του Εθνικού Αθλητικού Προπονητικού Κέντρου Ολυμπιακού Χωριού, Πέτρος Γαλάνης, υπογράμμισε:
«Καλωσορίζουμε με μεγάλη χαρά, στο αθλητικό μας συγκρότημα, την Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία. Αναπτύσσουμε στενή συνεργασία με κοινούς στόχους για τη διοργάνωση πολλών αεραθλητικών γεγονότων. Ευχαριστούμε τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη για την αμέριστη στήριξη, κάνουμε πράξη τις πολιτικές της εξωστρέφειας και ανοίγουμε τις εγκαταστάσεις μας σε όλη την αθλητική οικογένεια».

WhatsApp Image 2022-05-17 at 14.38.29pr

WhatsApp Image 2022-05-17 at 14.38.27pr

 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ