Fri29032024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Στις εναρκτήριες εργασίες του 1ου Συνεδρίου για το «Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Αθλητισμό-Συμπαίκτες στο μέλλον του αθλητισμού», ο γγΑ και Πρόεδρος της Ε.Π.ΑΘΛ.Α. Γιώργος Μαυρωτάς.

Στις εναρκτήριες εργασίες του 1ου Συνεδρίου για το «Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Αθλητισμό-Συμπαίκτες στο μέλλον του αθλητισμού», ο γγΑ και Πρόεδρος της Ε.Π.ΑΘΛ.Α. Γιώργος Μαυρωτάς.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 8 Απριλίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις εναρκτήριες εργασίες του Συνεδρίου που διεξάγεται σήμερα έως και την Κυριακή 10 Απριλίου 2022 στο Εθνικό Κλειστό Γυμναστήριο «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΦΑΛΟΣ» με πρώτο σταθμό την Πάτρα και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και με σκοπό την παρουσίαση του «Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για τον Αθλητισμό-Συμπαίκτες στο μέλλον του Αθλητισμού», συμμετείχε σήμερα ο γγΑ και Πρόεδρος της Ε.Π.ΑΘΛ.Α. Γιώργος Μαυρωτάς.

Στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας του Συνεδρίου «Καταπολέμηση φαινομένων χειραγώγησης, ντόπινγκ και πρόληψη», ο γγΑ παρουσίασε στους συμμετέχοντες τον ρόλο και τις λειτουργίες της Ε.Π.ΑΘΛ.Α., κάνοντας εκτενή αναφορά στο θεσμικό πλαίσιο, τη συγκρότηση και τη δομή της Εθνικής Πλατφόρμας στη χώρα μας.

Μέσα από έναν σύντομο απολογισμό του έργου της Ε.Π.ΑΘΛ.Α. κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της, ο γγΑ εξήρε το άριστο της συνεργασίας με τις υπηρεσίες που συμμετέχουν στην Επιτροπή (ΕΑΔ, ΕΕΕΠ, ΕΛΑΣ και Αθλητικός Εισαγγελέας), την ανάπτυξη συνεργειών με φορείς από την αθλητική και εκπαιδευτική κοινότητα (ΕΟΕ, ΕΠΕ, Ενώσεις Αθλητών, ΣΕΦΑΑ κ.α.) καθώς και με τους παρόχους των στοιχηματικών εταιριών, για την αντιμετώπιση των περιστατικών χειραγώγησης στον αθλητισμό.

Ο γγΑ αναφέρθηκε ακόμη στη σημαντική διεθνή παρουσία της Εθνικής Πλατφόρμας στα κέντρα λήψης αποφάσεων για την εξυγίανση του αθλητισμού, καθώς η χώρα μας συμμετέχει υπό την Προεδρία του Γιώργου Μαυρωτά στην Επιτροπή Παρακολούθησης της Σύμβασης Macolin καθώς και στην πενταμελή Εκτελεστική Επιτροπή του Δικτύου Εθνικών Πλατφορμών (Group of Copenhagen), με εκλεγμένο εκπρόσωπο της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων.

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του, ο γγΑ δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Αθλητισμό δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην περιχαράκωση του αθλητισμού από φαινόμενα που διαβρώνουν τις αξίες και το πνεύμα του ευ αγωνίζεσθαι, όπως η χειραγώγηση των αγώνων και το ντόπινγκ. Η Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας προχωράει με γοργά βήματα τη διεύρυνση της συνεργασίας με τους αρμόδιους φορείς, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, για την πάταξη των φαινομένων διαφθοράς στον αθλητισμό».

Στο πλαίσιο συμμετοχής της στην Έκθεση Αθλητικών Περιπτέρων #SPORT_hub expo, η Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας διαθέτει σχετικό ενημερωτικό υλικό (φυλλάδια, αφίσες) εντός του περιπτέρου της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, στο Εθνικό Κλειστό Γυμναστήριο «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΦΑΛΟΣ».

1mavr1 mikri

2mavr mikri

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ