Thu28032024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθηνών προσωπικά αντικείμενα του γγΑ Γιώργου Μαυρωτά

Στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθηνών προσωπικά αντικείμενα του γγΑ Γιώργου Μαυρωτά

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Αθήνα, 18 Μαΐου 2021
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 
Αντικείμενα από την προσωπική του συλλογή δώρισε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθηνών, που εδώ και λίγες μέρες έχει ανοίξει τις πύλες του στο κοινό. 
Το μπουρνούζι, το μαγιό  και το σκουφάκι του γγΑ από τις συμμετοχές του στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα και του Σίδνεϊ, αντίστοιχα, καθώς και λάβαρα από επτά χώρες (Ισπανία, Ιταλία, Αμερική, Ρωσία, Ουκρανία, Βραζιλία, Ελλάδα) θα φιλοξενούνται από σήμερα στο υπερσύγχρονο Ολυμπιακό Μουσείο Αθηνών, που βρίσκεται δίπλα στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ στο Μαρούσι.
Τον κ. Μαυρωτά υποδέχθηκε η διευθύντρια του μουσείου, κα Μαρία Παπαϊωάννου η οποία ανέλαβε και την ξενάγησή του στους χώρους του. Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού δεν έκρυψε τη συγκίνησή του καθώς «μετά από 20 και πλέον χρόνια, προσωπικά μου αντικείμενα από τη συμμετοχή μου σε 5 Ολυμπιακούς Αγώνες «ξαναζωντανεύουν» σε ένα καινούργιο, φιλόξενο σπίτι», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε και συνέχισε. «Τα εκθέματα του μουσείου θα ξυπνήσουν μνήμες για τους μεγαλύτερους και θα αποτελέσουν έμπνευση και κίνητρο για να ασχοληθούν με τον αθλητισμό οι νεότερες γενιές. Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθηνών στεγάζει ένα σημαντικό μέρος της ολυμπιακής κληρονομιάς της χώρας μας και αναδεικνύει τη διαχρονική προσφορά της στις αξίες και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού».
 
mavrotasmousio5a
 
 
mavrotasmousio1a
 
 
mavrotasmousio3a
 
 
mavrotasmousio6a

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ