Fri29032024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ «Ζήσε Αθλητικά» στο Δημοτικό σχολείο Λειψών με τον Ολυμπιονίκη, Γιώργο Χαλκίδη

«Ζήσε Αθλητικά» στο Δημοτικό σχολείο Λειψών με τον Ολυμπιονίκη, Γιώργο Χαλκίδη

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 24 Ιανουαρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το καινοτόμο πρόγραμμα του Υφυπουργείου Αθλητισμού συνεχίζει τα «τηλεταξίδια» του στα ακριτικά νησιά της χώρας μας

Η επιστροφή των μαθητών στα Δημοτικά σχολεία σήμανε και την συνέχεια των «τηλεταξιδιών» του «Ζήσε Αθλητικά» και των Ελλήνων Ολυμπιονικών και Πρωταθλητών στα ακριτικά μας νησιά.
Έπειτα, λοιπόν, από τους Αρκιούς (Ανδρέας Γλυνιαδάκης), τον Κάλαμο Λευκάδας (Τάκης Φύσσας), τη Γαύδο (Λευτέρης Πετρούνιας) και ο Ολυμπιονίκης του χάντμπολ, Γιώργος Χαλκίδης, συνδέθηκε μέσω Skype με τα 35 παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Λειψών, στο μυθικό νησί της Καλυψώς και συνομίλησε μαζί τους για τα ιδεώδη και τις αξίες του Αθλητισμού.
Ο νυν προπονητής της Εθνικής Εφήβων εξιστόρησε στους μικρούς μαθητές την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στους Ολυμπιακούς Αγώνες που έγιναν στη χώρα μας το 2004 μετά από 108 χρόνια!
Μάλιστα, παρουσιάζοντας ένα βίντεο από τους αγώνες της Εθνικής ομάδας χάντμπολ το 2004, μίλησε για την προσπάθεια και την κατάκτηση της 6ης θέσης και για τα απερίγραπτα συναισθήματα που γεννιούνται από τη συμμετοχή σε τέτοιους Αγώνες, οι οποίοι μένουν για πάντα χαραγμένοι στη μνήμη και στη καρδιά των αθλητών.
Ο Γιώργος Χαλκίδης επικεντρώθηκε στην αναγκαιότητα και στα οφέλη της ύπαρξης πειθαρχίας και προγράμματος, όχι μόνο στον αθλητικό τομέα, αλλά σε κάθε προσπάθεια των μικρών μαθητών προκειμένου να κατακτήσουν τους στόχους τους. Μέσα από τη συζήτηση, ενέπνευσε τα παιδιά να κυνηγούν τα όνειρα τους παρά τις όποιες δυσκολίες και αποτυχίες μπορεί να συναντήσουν.
Οι μικροί μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Λειψών με ενθουσιασμό έθεταν συνεχώς ερωτήματα στον Ολυμπιονίκη μας, τόσο για την επαγγελματική και αθλητική του σταδιοδρομία όσο και για τις δραστηριότητες με τις οποίες καταπιάνεται στον ελεύθερο χρόνο του.
Στο τέλος της συζήτησης τους, προκειμένου να τον ευχαριστήσουν για τις συμβουλές ζωής αλλά και την μοναδική εμπειρία που τους προσέφερε, τον προσκάλεσαν στο νησί τους, ενώ εκείνος τους ενημέρωσε ότι την προσεχή εβδομάδα θα τους αποσταλεί  αθλητικός εξοπλισμός από τον Αστέρα Τρίπολης, αρωγό και συνοδοιπόρο του «Ζήσε Αθλητικά» στα «τηλεταξίδια» στα ακριτικά νησιά.
Υπενθυμίζεται ότι το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Ζήσε Αθλητικά», με την αθρόα συμμετοχή Ολυμπιονικών, Πρωταθλητών, αθλητικών φορέων, της τοπικής αυτοδιοίκησης κλπ, ξεκίνησε στις αρχές του περασμένου έτους ως πρωτοβουλία του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και στοχεύει να φέρει την κοινωνία και ειδικότερα τη νέα γενιά ακόμα πιο κοντά στις αξίες του αθλητισμού.

Οι δράσεις του δεν περιορίστηκαν το προηγούμενο διάστημα μόνο σε τηλεπισκέψεις σε δημοτικά σχολεία και αθλητικά σωματεία, αλλά έχει ολοκληρώσει δεκάδες και ποικίλες δράσεις:
* το πρόγραμμα αιμοδοσίας μαζί με το «Χαμόγελο του Παιδιού» σε όλα τα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα της χώρας,
* τον μαραθώνιο δημοπρασιών με αθλητικά ενθυμήματα από μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού αθλητισμού για να ενισχυθεί ο τομέας της Υγείας στη μάχη ενάντια στη πανδημία,
* τα διαδικτυακά βιντεομηνύματα κατά το πρώτο λοκντάουν για
> την τήρηση των κανόνων υγιεινής,
> την αναγκαιότητα να μείνουμε ασφαλείς στο σπίτι,
> χρήσιμες ασκήσεις γυμναστικής για όλη την οικογένεια,
> διατροφικές συμβουλές
> οδηγίες για ασφαλές κολύμπι σε θάλασσες και πισίνες κατά

Τις δραστηριότητες του «Ζήσε Αθλητικά» μπορείτε να τις παρακολουθείτε από το επίσημο site (https://ziseathlitika.org/index.php),
αλλά και διαμέσω του καναλιού (https://www.youtube.com/channel/UC75zIXb1UKHGaVAVytQK8uQ) και των λογαριασμών του στα social media:
Facebook: https://www.facebook.com/ziseathlitikagga
Twitter: https://twitter.com/ziseathlitika  
Instagram: https://www.instagram.com/ziseathlitika/

WhatsApp Image 2021-01-24 at 13.24.48pr

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ