Thu28032024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 04.06.2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

«Η σιωπή είναι χρυσός» αλλά στον ΣΥΡΙΖΑ, ως γνωστόν, δεν τα πάνε καλά με τις λαϊκές -και πάσης φύσεως άλλες- σοφίες.
Κατηγορούν το Υφυπουργείο Αθλητισμού για περικοπές 13% στις φετινές επιχορηγήσεις των Ομοσπονδιών, όταν πέρυσι οι ίδιοι περιέκοψαν 100% τα ήδη προϋπολογισμένα 2,3 εκατ. ευρώ των θεσμοθετημένων πριμ των Πρωταθλητών και των προπονητών τους, για τις επιτυχίες του αθλητισμού μας το 2017!
Δηλαδή, δεν τους έδωσαν ούτε ευρώ από τα οφειλόμενα!
Κι αυτά τα 2,3 εκατ., για τους Πρωταθλητές μας και τους προπονητές τους, τα μοίρασαν στις Ομοσπονδίες, δημιουργώντας την τάχα μου αύξηση του συνολικού ποσού της επιχορήγησής τους.
Τα φετινά 17,3 εκατ., παρά τον κορωνοϊό και την γενικότερη κρίση, είναι ακριβώς τα περσινά 17,3 εκατ. του ΣΥΡΙΖΑ. Κι απ’ ότι καταλαβαίνουμε, επιμένουν πως και φέτος θα έπρεπε να «κλέψουμε», όπως κάνανε αυτοί, τα πριμ των Πρωταθλητών μας και των προπονητών τους!
Να μην τους αποδοθούν πάλι τα χρωστούμενα 2,3 εκατ. του 2017 επί ΣΥΡΙΖΑ και να δοθούν στις Ομοσπονδίες, για να μην υπάρξει η επίπλαστη «μείωση».
Είναι τόσο τσακωμένοι με την αλήθεια και τα οικονομικά, που τα βάζουν ακόμα και με το πρωτοποριακό σύστημα αξιολόγησης «Χίλων»! Το όντως αξιοκρατικό και διαφανές, που καμία Ομοσπονδία δεν τόλμησε να αμφισβητήσει. Χαλάει την πιάτσα των «ημετέρων», τη φιλοσοφία του ΣΥΡΙΖΑ, κάθε τέτοιο αντικειμενικό σύστημα αξιολόγησης.
Βολικά ξεχνούν στον ΣΥΡΙΖΑ, επίσης, ότι λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, για πρώτη φορά όλη η αθλητική οικογένεια (Ομοσπονδίες, Ενώσεις, Σωματεία, αθλητές, προπονητές και λοιποί εργαζόμενοι) εντάχθηκε άμεσα στην ομπρέλα προστασίας και στα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν από την Κυβέρνηση.
Προσπερνούν στον ΣΥΡΙΖΑ, ελαφρά τη καρδία, ότι ως περαιτέρω ελαφρύνσεις από τις συνέπειες της πανδημίας, ήδη εφαρμόζονται επιπλέον έμμεσα μέτρα, όπως η απάλειψη υποχρεώσεων προς τα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα για τους μήνες που παρήλθαν και οι γενναίες οικονομικές μειώσεις τους σ’ αυτούς που ακολουθούν.
Και, φυσικά, δεν θέλουν στον ΣΥΡΙΖΑ να γίνεται αναφορά, ειδικά στα αθλητικά ερασιτεχνικά σωματεία, για τα οποία βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία προεγγραφής τους στο «Μητρώο Αθλητικών Σωματείων», ενέργεια που σχετίζεται με την απευθείας, γενναία, οικονομική τους ενίσχυση το προσεχές διάστημα!
Ψηφιακό Μητρώο που δεν υπάρχει στη χώρα μας, που δεν αξιώθηκαν να δημιουργήσουν! Οικονομική ενίσχυση των Σωματείων που δεν προέβλεψαν!
Ποιος έχασε την ντροπή μπας και την βρουν;

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ