Thu28032024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Τηλεδιασκέψεις Λ. Αυγενάκη με τις διοικήσεις των ΕΑΚ και προετοιμασία για την επόμενη ημέρα-«Να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία, μόλις επανεκκινήσει και ο αθλητισμός στη χώρα μας»

Τηλεδιασκέψεις Λ. Αυγενάκη με τις διοικήσεις των ΕΑΚ και προετοιμασία για την επόμενη ημέρα-«Να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία, μόλις επανεκκινήσει και ο αθλητισμός στη χώρα μας»

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 6 Απριλίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σειρά τηλεδιασκέψεων με τις διοικήσεις των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων διεξάγει ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. Η αρχή έγινε την περασμένη Παρασκευή με τα ΕΑΚ Θεσσαλονίκης και Καυτανζόγλειο, σειρά πήρε σήμερα το ΕΑΚ Λάρισας και ακολουθούν τις προσεχείς ημέρες τα υπόλοιπα περιφερειακά (Χανίων, Ηρακλείου, Πάτρας κ.ά.).

Ο κ. Αυγενάκης, με σύνθημα «να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία», επεξεργάζεται ένα πακέτο δράσεων που αφορούν στις αθλητικές υποδομές, οι οποίες εποπτεύονται από τη ΓΓΑ, μόλις ο αγώνας ενάντια στον κορωνοϊό επιτρέψει την επανεκκίνηση των αθλητικών δραστηριοτήτων στη χώρα. Επ’ αυτών διεξήχθη ένας αναλυτικός διάλογος με προτάσεις και παρατηρήσεις, προκειμένου οι αθλητικές εγκαταστάσεις να αναβαθμιστούν περαιτέρω, προς όφελος της αθλητικής οικογένειας και να «ανοίξουν» περισσότερο στις τοπικές κοινωνίες.

Αναφορά έγινε τόσο στα κοινωφελή προγράμματα του ΟΑΕΔ, μέσω των οποίων θα απορροφηθούν στα ΕΑΚ 249 εργαζόμενοι, διαφόρων ειδικοτήτων, με το ΕΑΚ Λάρισας να έχει την μερίδα του λέοντος με 27 εξ αυτών, όσο και στο πρόγραμμα «Ζήσε Αθλητικά» και τις προγραμματιζόμενες εθελοντικές αιμοδοσίες ανά την επικράτεια. Στη Λάρισα θα διεξαχθεί προς τα τέλη του μήνα, ήδη ολοκληρώθηκαν με αθρόα συμμετοχή σε Ιωάννινα και Αγ. Κοσμά, ενώ εντός της εβδομάδας πραγματοποιούνται σε Ηράκλειο, Χανιά, Θεσσαλονίκη και το σαββατοκύριακο στο ΣΕΦ.

Οι διοικούντες του ΕΑΚ Λάρισας μετέφεραν τη μεγάλη ικανοποίηση της τοπικής αθλητικής κοινότητας για την ένταξη όλων των φορέων τους στα Μέτρα Στήριξης για επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα και στάθηκαν στο γεγονός ότι για πρώτη φορά η Πολιτεία δείχνει τέτοια άμεση μέριμνα, ενώ εξήραν και την αποτελεσματικότητα, γενικότερα, των μέτρων της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.  

photo eak

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ