Thu28032024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Συνάντηση Υφυπουργού Λ. Αυγενάκη με τον Ολυμπιονίκη Π. Γαλακτόπουλο

Συνάντηση Υφυπουργού Λ. Αυγενάκη με τον Ολυμπιονίκη Π. Γαλακτόπουλο

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 29 Ιουλίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με έναν θρύλο του ελληνικού αθλητισμού, τον ασημένιο Ολυμπιονίκη στο Μόναχο το '72 και χάλκινο στο Μεξικό το '68 Πέτρο Γαλακτόπουλο, συναντήθηκε σήμερα ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο κ. Γαλακτόπουλος του παρέδωσε τη μελέτη (σχέδια, μακέτες) που είχε εκπονηθεί προ ετών σχετικά με τη δημιουργία Ολυμπιακού Μουσείου στο ΟΑΚΑ και ο κ. Αυγενάκης τον ενημέρωσε για την πρόθεση, που συμπεριλήφθηκε και στις Προγραμματικές Δηλώσεις της Κυβέρνησης, περί ίδρυσης Μουσείου Αθλητισμού και Ολυμπιονικών στο πλαίσιο της σχεδιαζόμενης συνολικής αξιοποίησης και αναβάθμισης των χώρων του ΟΑΚΑ.

Ο Ολυμπιονίκης μας έκανε λόγο για "δικαίωση που περιμένει πολλά χρόνια τώρα ο ελληνικός αθλητισμός", μέσω ενός τόπου που θα αφηγείται την Ολυμπιακή ιστορία σε κάθε επισκέπτη και κυρίως στη νέα γενιά, ενώ θα είναι παράλληλα και εκ των κορυφαίων τουριστικών προορισμών στην πρωτεύουσα.
 
Ο Υφυπουργός επισήμανε ότι ήδη, σε συνεργασία με τον νέο Δήμαρχο Αμαρουσίου, τον νέο Περιφερειάρχη Αττικής και τον πρόεδρο της ΕΟΕ, δρομολογείται η εκπόνηση "Μελέτης Αξιοποίησης" του ΟΑΚΑ, ώστε κατόπιν να αποφασιστούν οι πρωτοβουλίες και οι συνέργειες της αναβάθμισής του. Και οπωσδήποτε, σ' αυτή τη "Μελέτη Αξιοποίησης" το σχέδιο για το Μουσείο Αθλητισμού και Ολυμπιονικών, θα παίξει εκ των κεντρικών ρόλων. 

WhatsApp Image 2019-07-29 at 14.10.48

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ