Thu28032024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Συνάντηση Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, με τον Πρόεδρο της Super League

Συνάντηση Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, με τον Πρόεδρο της Super League

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 25 Ιουλίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Super League, Μηνά Λυσάνδρου, είχε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στην οποία, σε πνεύμα συναντίληψης, συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν στη διοργάνωση του πρωταθλήματος.

Το θέμα της βίας ήταν στην κορυφή της ατζέντας, με προτεραιότητα την πρόληψη και κατόπιν την ετοιμότητα καταστολής της, ενώ θίχτηκαν, μεταξύ άλλων και εκείνα της διαφάνειας, των προσυνεννοημένων αγώνων, των γηπεδικών εγκαταστάσεων και του πλαισίου φορολογικών ελαφρύνσεων.

Η θεσμική συνεργασία, του Υφυπουργείου με τη Λίγκα, θα εξελιχθεί με σαφές κι άμεσο χρονοδιάγραμμα, προκειμένου, έως την έναρξη του πρωταθλήματος (σε λιγότερο από έναν μήνα), να προκύψουν τα πρώτα ορατά σημάδια βελτίωσής του.

Μετά το τέλος της ωριαίας συνάντησης, ο πρόεδρος της Super League, Μηνάς Λυσάνδρου, δήλωσε:
"Αρχικά, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Υφυπουργό για την πρόσκληση και την πολύ όμορφη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, που είχαμε. Η σημερινή συνάντηση είναι η έναρξη της θεσμικής μας επικοινωνίας. Κάναμε μια πρώτη συζήτηση επί συγκεκριμένης ατζέντας και είμαι βέβαιος, επειδή είδα πολύ καλή διάθεση και όρεξη, ότι στο άμεσο μέλλον θα δούμε και τα πρώτα αποτελέσματα της μεταξύ μας επικοινωνίας.
Συζητήσαμε επί συγκεκριμένων θεμάτων, με βασικούς άξονες το θέμα της ασφάλειας των διοργανώσεων, της διαφάνειας και της αναβάθμισης όλων των διαδικασιών. Προσπαθήσαμε να θέσουμε ένα πλαίσιο προτεραιοτήτων οι οποίες βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα θα εκτελεστούν".

Από την μεριά του, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, τόνισε:
"Μόλις ολοκληρώσαμε μια πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον κ. Λυσάνδρου. Συζητήσαμε για πάρα πολλά θέματα, που απασχολούν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ωστόσο, ξεχωρίσαμε κάποια από αυτά, για τα οποία συμφωνήσαμε να τα δουλέψουμε πιο αναλυτικά, το αμέσως επόμενο διάστημα, μιας και σε ελάχιστες εβδομάδες ξεκινάει το πρωτάθλημα. Ξεχωρίσαμε, πάνω από όλα, το θέμα της βίας και των προβλημάτων που είδαμε να εξελίσσονται στα ελληνικά γήπεδα το προηγούμενο διάστημα. Είναι υποχρέωση όλων μας, όχι μόνο του δικού μας Υπουργείου, όχι μόνο των θεσμικών οργάνων, που εκπροσωπούν το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, να δουλέψουμε έτσι ώστε, επενδύοντας στην πρόληψη, να αντιμετωπίσουμε μεσο-μακροπρόθεσμα το πρόβλημα, αλλά και να είμαστε έτοιμοι για το θέμα της καταστολής. Ωστόσο, βάλαμε πρώτα το θέμα της πρόληψης, που μας αφορά όλους και μάλιστα πάρα πολύ, αφού είναι βασικό κομμάτι, θεμελιώδες μέρος, της ιδέας του αθλητισμού.
Αν δεν δουλέψουμε νωρίς, έγκαιρα, σωστά, για να χτίσουμε χαρακτήρες, να φτιάξουμε προσωπικότητες, να δημιουργήσουμε τις συνθήκες, προκειμένου οι φίλαθλοι να απολαμβάνουν τους αγώνες και οι οικογένειες να ξαναβρεθούν στα ελληνικά γήπεδα, πολύ φοβάμαι ότι θα δίνονται αγώνες με άδειες κερκίδες, κάτι το οποίο δεν το θέλει κανένας, φαντάζομαι.
Σε αυτή την κατεύθυνση, λοιπόν, θα δουλέψουμε μαζί, θα δουλέψουμε οργανωμένα, μεθοδικά και είμαι βέβαιος πως θα έχουμε και άμεσα αποτελέσματα. Στόχος είναι, με την έναρξη του ελληνικού πρωταθλήματος, να έχουμε κάποια ορατά σημάδια από τους φιλάθλους και από τους πολίτες που παρακολουθούν με ενδιαφέρον τι εξελίσσεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο ή και στο μπάσκετ και που θέλουν να δουν κάποιες αποτελεσματικές ενέργειες να γίνονται. Είμαστε βέβαιοι ότι θα έχουμε σύντομα αποτελέσματα.
Οτιδήποτε θετικό, βεβαίως, κρίνουμε ότι έχει θεσμοθετηθεί στο παρελθόν θα το ενισχύσουμε, αλλά οτιδήποτε αρνητικό έχει συμβεί και κυριαρχείται από ιδεοληψίες και σκοταδισμούς, που δεν έχουν καμία σχέση με την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, είμαστε εδώ για να το αλλάξουμε. Θα πορευτούμε με μια άλλη λογική, με μια άλλη ιδεολογία, με μια άλλη αντίληψη. Μας απασχολεί ο αθλητισμός συνολικά. Το υπουργείο αυτό είναι υπουργείο αθλητισμού και όχι υπουργείο ποδοσφαίρου.
lys2
lys1

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ