Thu28032024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Χαιρετισμός Γ. Βασιλειάδη στην τελετή έναρξης του 36ου Αυθεντικού Μαραθωνίου

Χαιρετισμός Γ. Βασιλειάδη στην τελετή έναρξης του 36ου Αυθεντικού Μαραθωνίου

marΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 10 Νοεμβρίου 2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, παραβρέθηκε στην τελετή έναρξης του 36ου Αυθεντικού Μαραθωνίου στον Τύμβο Μαραθώνα.
Στον χαιρετισμό του ο Γιώργος Βασιλειάδης ανέφερε:
«Κύριες, Κύριοι, αξιότιμοι προσκεκλημένοι,
Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και συγκίνηση για μένα να βρίσκομαι για τρίτη φορά σε αυτό το βήμα για την τελετή έναρξης του Κλασικού Μαραθωνίου, του Αυθεντικού Μαραθωνίου δρόμου.
Εδώ, στον Μαραθώνα, τον γεμάτο συμβολισμούς και ιστορία τόπο. Εδώ στον Μαραθώνα, για έναν αγώνα δρόμου που για εμάς τους Έλληνες σημαίνει πολλά περισσότερα από μια διοργάνωση.
Γεγονότα, δράσεις και φιλοσοφία, μηνύματα τόσο ισχυρά που μετατρέπονται μέσω της παγκόσμιας γλώσσας του αθλητισμού σε μια δυνατή φωνή για ένα διαφορετικό, έναν καλύτερο κόσμο.
Σε έναν αγώνα δρόμου, που αν και γεννημένος τη σύγχρονη εποχή, εμπεριέχει ισχυρούς συμβολισμούς οι οποίοι συνοδεύουν το λαό αυτού του τόπου, αυτής της μικρής μα τόσο ιστορικής γωνιάς της γης στο πέρασμα των αιώνων. Σε έναν τόπο που ο Πολιτισμός επικράτησε της Βαρβαρότητας. Σε έναν τόπο που η Δημοκρατία αφάνισε τον Δεσποτισμό.
Σε έναν τόπο που συνεχώς πληγώνεται μα δε λυγάει. Αναγεννάται από τις στάχτες του, ξαναστέκεται στα πόδια του και με τους αγώνες και τις θυσίες του λαού του ατενίζει με σφιγμένη απ? την προσπάθεια τη γροθιά με αισιοδοξία το μέλλον.
Είναι τόσο βαριά η ιστορία τούτου εδώ του αγώνα και τόσο συναισθηματικά φορτισμένος αυτός εδώ ο χώρος ώστε κάθε δρομέας που βαδίζει σε αυτή τη διαδρομή, γίνεται ο ίδιος κοινωνός και συνάμα πρεσβευτής αρχών, ιδεωδών και πολύ ισχυρών μηνυμάτων, συνυφασμένων με την ιστορία του λαού μας. Η εξάλειψη του ρατσισμού, η αλληλεγγύη, η ευγενής άμιλλα, η ειρήνη και η αδελφοποίηση των λαών.
Τα βήματα του Αθηναίου οπλίτη, του Σπύρου Λούη, του Γρηγόρη Λαμπράκη, του συμβόλου αυτού της ειρήνης και της δημοκρατίας, γεμίζουν κάθε σπιθαμή της ιστορικής αυτής διαδρομής, στην οποία φέτος θα νιώθουμε δίπλα μας και τους νεκρούς μας από την τραγωδία στο Μάτι.
Ιδεώδη που συνοδεύουν και πρέπει να συνοδεύουν κάθε αθλητή, κάθε άνθρωπο ο οποίος επισκέπτεται και εμπνέεται από τον τόπο που γέννησε τη Δημοκρατία και μετέδωσε τα Φώτα του Πολιτισμού σε Ολόκληρη την Ευρώπη και τον Κόσμο.
Τα τελευταία χρόνια, εμπνευσμένοι άνθρωποι του ΣΕΓΑΣ, της ραχοκοκαλιάς του ελληνικού αθλητισμού, έδωσαν τα πάντα ώστε γίνει κτήμα όλου του δρομικού κινήματος της οικουμένης πως ο Μαραθώνιος είναι συνυφασμένος με την Ελλάδα, τον τόπο που γεννήθηκε και ταυτόχρονα να καταστήσουν την διοργάνωσή μας ένα από τα κορυφαία γεγονότα του Παγκόσμιου Αθλητισμού. Η δουλειά τους είναι τόσο εξαιρετική ώστε κάθε χρόνο, ο αριθμός των συμμετεχόντων ολοένα και αυξάνεται.
Εκ μέρους της πολιτείας τους ευχαριστώ και δηλώνουμε εν συνόλω για ακόμη μια φορά στο πλευρό τους για να τους παρέχουμε κάθε βοήθεια ώστε να προωθήσουν απρόσκοπτα το πολύ σημαντικό έργο τους.
Καλωσορίζω τους φίλους από όλες τις γωνιές της γης στην πατρίδα του Πολιτισμού και του Ολυμπισμού, στην πατρίδα του «ευ αγωνίζεσθαι», στον ελληνικό μα και συνάμα παγκόσμιο Κλασικό Μαραθώνιο. Θέλω τέλος να ευχηθώ σε όλους τους συμμετέχοντες επιτυχία και καλό τερματισμό, τονίζοντας ότι στη μεγάλη αυτή γιορτή του Αθλητισμού και του Πολιτισμού σημασία έχει η συμμετοχή.
Σας ευχαριστώ».

 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ