Mon29042024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Ο Υφυπουργός Γ. Ανδριανός στην τελετή αφής της Φλόγας της Ελπίδας για τους Αγώνες Special Olympics

Ο Υφυπουργός Γ. Ανδριανός στην τελετή αφής της Φλόγας της Ελπίδας για τους Αγώνες Special Olympics

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 4 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός παραβρέθηκε ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού στην τελετή αφής της Φλόγας της Ελπίδας για τους Ευρωπαϊκούς Θερινούς Αγώνες Special Olympics – Αμβέρσα 2014, που έλαβε χώρα στην αρχαία ζώνη της Αλεξανδρούπολης.

Ο κ. Ανδριανός στον χαιρετισμό του επεσήμανε τα εξής:

«Είναι για την Ελλάδα και τους Έλληνες μεγάλη τιμή το γεγονός ότι εδώ, στην ακριτική Αλεξανδρούπολη, στην αρχαία ζώνη, στον ιστορικό και ευλογημένο τόπο της Θράκης, θα ανάψει σε λίγο η Φλόγα της Ελπίδας για τους Ευρωπαϊκούς Θερινούς Αγώνες Special Olympics – Αμβέρσα 2014.

Η Ελλάδα, από την πρώτη στιγμή, αγκάλιασε το κίνημα των Special Olympics, όπως άλλωστε επιτάσσει και ο ειδικός ρόλος της χώρας μας ως θεματοφύλακα των αξιών και των ιδανικών του αθλητισμού.

Οι Αγώνες Special Olympics είναι μια μεγάλη γιορτή χαράς και συμμετοχής. Είναι, ταυτόχρονα, μια ηχηρή υπογράμμιση του δικαιώματος όλων μας, κάθε ανθρώπου στην αναγνώριση, στον σεβασμό, στην απόλαυση του κοινωνικού αγαθού της άθλησης αλλά και ευρύτερα, στην ένταξη στην ζωή των κοινωνιών μας.

Εύχομαι λοιπόν ολόψυχα, η φλόγα αυτή που ξεκινά σήμερα από την Αλεξανδρούπολη για να φτάσει στην Αθήνα κι από κει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλες για να καταλήξει στην Αμβέρσα, να λειτουργήσει όντως ως Φλόγα της Ελπίδας που θα δυναμώσει ακόμη περισσότερο το κίνημα των Special Olympics και τις αξίες το εμπνέουν.

Εκ μέρους τους Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά και της Κυβέρνησης, εύχομαι καλή επιτυχία στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες της Αμβέρσας καθώς και σε όλους τους αθλητές και όλες τις αθλήτριες που θα συμμετάσχουν σ’ αυτή την σπουδαία γιορτή».

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ