Thu28032024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Η ΓΓΑ Κυριακή Γιαννακίδου στο Φόρουμ Υπουργών Πολιτισμού της Ευρώπης στη Γαλλία

Η ΓΓΑ Κυριακή Γιαννακίδου στο Φόρουμ Υπουργών Πολιτισμού της Ευρώπης στη Γαλλία

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 7 Απριλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Γενική Γραμματέας Αθλητισμού Κυριακή Γιαννακίδου εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Φόρουμ Υπουργών Πολιτισμού της Ευρώπης, το οποίο διοργάνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού της Γαλλίας το διήμερο 4 και 5 Απριλίου του 2014.
Στο Φόρουμ παρίστατο τόσο ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, όσο και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, αλλά και σπουδαίοι άνθρωποι της τέχνης και του πολιτισμού, όπως ο Κώστας Γαβράς, ο Ζαν-Μισέλ Ζαρ.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα εξής:

-Χρειάζεται διαμόρφωση πολιτιστικής στρατηγικής για την Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να δημιουργηθούν οι βασικοί άξονες πάνω στους οποίους θα εργαστεί ο επόμενος Επίτροπος για τον Πολιτισμό. Η στρατηγική αυτή θα πρέπει να αντιμετωπίσει σημαντικά ζητήματα όπως η πολιτιστική ποικιλομορφία, η πολιτιστική Ευρώπη στην εποχή της ψηφιοποίησης και του διαδικτύου, καθώς και η αντιμετώπιση του φαινομένου της πειρατείας προκειμένου να δημιουργηθεί μία ασπίδα προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.  

-Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για την εύρεση καινοτόμων τρόπων χρηματοδότησης της καλλιτεχνικής δημιουργίας στην Ευρώπη και αυτό θα πρέπει να είναι μία από τις βασικές προτεραιότητες του επόμενου Επιτρόπου για τον Πολιτισμό.

Όλα αυτά τα θέματα, όπως επεσήμανε η Υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας, συζητιούνται, αναλύονται και δουλεύονται, προκειμένου να γίνουν πράξη, σε αγαστή συνεργασία τόσο με την Ελληνική Προεδρία όσο και με την επερχόμενη Ιταλική.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ