Thu28032024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γ. Ανδριανός στην τελετή ορκωμοσίας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γ. Ανδριανός στην τελετή ορκωμοσίας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αθήνα, 22 Ιανουαρίου 2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός παρέστη σήμερα στην τελετή ορκωμοσίας των πτυχιούχων του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού και των αποφοίτων του Διεθνούς Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ολυμπιακές Σπουδές, Ολυμπιακή Παιδεία, Οργάνωση και Διαχείριση Ολυμπιακών Εκδηλώσεων» στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Στον χαιρετισμό που απηύθυνε, ο κ. Ανδριανός επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή και χαρά που παρευρίσκομαι στη σημερινή  διπλή τελετή Ορκωμοσίας: αφενός των πτυχιούχων του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού, και αφετέρου των αποφοίτων του Διεθνούς Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ολυμπιακές Σπουδές, Ολυμπιακή Παιδεία, Οργάνωση και Διαχείριση Ολυμπιακών Εκδηλώσεων».

Θέλω να ευχηθώ καλή σταδιοδρομία στους ορκιζόμενους σήμερα πτυχιούχους. Και βεβαίως να συγχαρώ τον Πρόεδρο του Τμήματος, Καθηγητή Αθανάσιο Κριεμάδη, το διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό, και συνολικά την ακαδημαϊκή κοινότητα της Σχολής για το πολύ σημαντικό έργο που επιτελείται.

Ο αθλητισμός μας έχει ανάγκη από καταρτισμένους ειδικούς επιστήμονες. Έχουμε ανάγκη από μια νέα γενιά εξειδικευμένων επιστημόνων που θα συνδράμει ουσιαστικά στην κοινή προσπάθεια για την διαρκή αναβάθμιση του αθλητισμού στην πατρίδα μας: στο επίπεδο των θεσμών, στο επίπεδο των πρακτικών και των νοοτροπιών, στο επίπεδο της οργάνωσης και της αποτελεσματικότητας.

Και βεβαίως, όλα αυτά υπό την αδιαπραγμάτευτη αναγνώριση του αθλητισμού ως κοινωνικού αγαθού το οποίο οφείλουμε να το διασφαλίζουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε όλους τους Έλληνες.

Βεβαίως, η εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία της κρίσης έχει πολλές και βαριές συνέπειες και στον αθλητισμό, όπως και στον πολιτισμό και σε κάθε πτυχή της δημόσιας ζωής.

Αυτό όμως μας υποχρεώνει – και ταυτόχρονα μας επιτρέπει – να κινηθούμε δυναμικά και να αλλάξουμε όλα τα βαθιά ριζωμένα εμπόδια τις στρεβλώσεις, τις κακές νοοτροπίες.

Είμαστε ενώπιον μιας σημαντικής αλλαγής παραδείγματος. Και είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι σ’ αυτή την προσπάθεια για την αλλαγή και τον εκσυγχρονισμό του αθλητικού παραδείγματος, διαθέτουμε νέους επιστήμονες με την κατάρτιση, τη βούληση και τον δυναμισμό να εφαρμόσουν στην πράξη  - και σε όλα τα επίπεδα – καλές πρακτικές.

Μάλιστα, έχει ιδιαίτερο συμβολισμό το γεγονός ότι σ’ αυτή την προσπάθεια πρωτοστατεί το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, λίγα μόλις χιλιόμετρα από τον ιερό χώρο της Ολυμπίας.

Είναι κι αυτό ένα σημαντικό βήμα προς τον μακρόπνοο στόχο να κατακτήσει η Ελλάδα τη θέση που της αρμόζει σε ότι αφορά την επιστημονική μελέτη του αθλητισμού και την εφαρμογή καινοτόμων πρακτικών.

Και ως προς αυτό θέλω να σταθώ ιδιαίτερα στη σημασία που έχουν οι συνέργειες τις οποίες έχει αναπτύξει η Σχολή σας. Η συνεργασία στο πλαίσιο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Ολυμπιακών Σπουδών με την Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, το Ίδρυμα Λάτση, την Ολυμπιακή Αλληλεγγύη και την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, καταδεικνύει το δυναμισμό του προγράμματος – δυναμισμός που υπογραμμίζεται ακόμη περισσότερο από το γεγονός ότι στο Πρόγραμμα συμμετέχουν φοιτητές από εξήντα-δύο διαφορετικές χώρες. Και βεβαίως, έχουμε συζητήσει και θα προωθήσουμε με τον Πρόεδρο κ. Κριεμάδη τις δυνατότητες ενίσχυσης της συνεργασίας της Σχολής με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Με όλα αυτά τα εχέγγυα λοιπόν, και γνωρίζοντας προσωπικά αρκετούς συντελεστές
της σημαντικής δουλειάς που επιτελείται στο Πανεπιστήμιό σας, είμαι βέβαιος τόσο για το υψηλότατο επίπεδο σπουδών που παρέχετε, όσο και για το ό,τι θα συνεχίσετε να αξιοποιείτε αποφασιστικά τις μεγάλες δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης των ακαδημαϊκών σας πρωτοβουλιών.

Σ’ αυτή την προσπάθεια, οι σημερινοί απόφοιτοι, με τις γνώσεις και την εργασία τους, θα είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές σας. Για μια ακόμη φορά, καλή σταδιοδρομία και καλή συνέχεια!

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ