Fri29032024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ H ΓΓΑ Κυριακή Γιαννακίδου στο Συνέδριο του ΠΣΑΠ

H ΓΓΑ Κυριακή Γιαννακίδου στο Συνέδριο του ΠΣΑΠ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 25 Νοεμβρίου 2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Η Γενική Γραμματέας Αθλητισμού Κυριακή Γιαννακίδου παρέστη και μίλησε στο Συνέδριο για την πρόληψη κι αντιμετώπιση του φαινομένου των προσυνεννοημένων αγώνων, που διοργανώνει σήμερα 25 και αύριο 26 Νοεμβρίου o Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβόμενων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ.
 Η κ. Γιαννακίδου, στη σύντομη ομιλία της, συνεχάρη, εκ μέρους του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, τον ΠΣΑΠ για την πρωτοβουλία διοργάνωσης του συνεδρίου, το οποίο διεξάγεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Don’t fix it». Το πρόγραμμα οργανώνεται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαιριστών FIFPro, από κοινού με την UEFA και το Πανεπιστήμιο Μπίρμπεκ. 
     Η ΓΓ Αθλητισμού είπε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που επιβεβαιώνει τη βούληση των ποδοσφαιριστών για αξιόπιστο και καθαρό ποδόσφαιρο, χωρίς υποψίες, σκιές και φήμες. Είμαι σίγουρη ότι θα εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα, που θα αξιοποιηθούν κατάλληλα από όλους τους συναρμόδιους φορείς του ποδοσφαίρου.
      Στόχος όλων μας είναι η αντιμετώπιση του φαινομένου των προσυνεννοημένων αγώνων που –δυστυχώς- έχει προσλάβει μεγάλες διαστάσεις διεθνώς.
      Υπενθυμίζω ότι η Πολιτεία με τον Ν. 4049/2012, άρθρο 13, επέβαλε αυστηρότατες ποινές, ανάγοντας πλέον σε κακούργημα κάθε πράξη προσυνεννόησης, δωροδοκίας ή δωροληψίας, που έχουν ως συνέπεια την αλλοίωση του αποτελέσματος ενός αγώνα, είτε για την επίτευξη καλύτερης θέσης σε διοργάνωση, είτε για την εξασφάλιση κέρδους μέσω στοιχηματικών διαδικασιών».

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ