Tue16042024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Χαιρετισμός του Υφυπουργού Γ. Ανδριανού στην τελετή αφής της Φλόγας του Μαραθώνιου

Χαιρετισμός του Υφυπουργού Γ. Ανδριανού στην τελετή αφής της Φλόγας του Μαραθώνιου

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 9 Νοεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

O Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός, στον χαιρετισμό που απηύθυνε στην σημερινή τελετή αφής της Φλόγας του Μαραθωνίου στον αρχαιολογικό χώρο του Τύμβου του Μαραθώνα, επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Ο Μαραθώνιος είναι ο αγώνας δρόμου με την ισχυρότερη ιστορική αναφορά και τον μεγαλύτερο και σημαντικότερο συμβολισμό.

Εδώ, στο ιερό μνημείο του Τύμβου του Μαραθώνα, αναπαύονται οι 192 Αθηναίοι που έπεσαν νεκροί στην ομώνυμη μάχη του 490 προ Χριστού – την μάχη που κατέδειξε για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας πως μια κοινότητα ελευθερίας όχι μόνο παράγει σπουδαία πολιτιστικά τεκμήρια, υλικά και άυλα, αλλά και μπορεί να αντιπαρατεθεί με αυτοπεποίθηση και επιτυχία έναντι των δυνάμενων του δεσποτισμού.

Αυτό τον πολιτισμό της ελευθερίας, που είναι και η προϋπόθεση του εθελούσιου διαρκή αγώνα για την προς το καλύτερο υπέρβαση των ατομικών μας ορίων, εκφράζει κατεξοχήν το άθλημα του Μαραθωνίου.

Αυτός είναι ο συμβολισμός που εκπέμπεται σήμερα από τον Μαραθώνα προς ολόκληρο τον κόσμο.

Καλωσορίζουμε τους αθλητές και τις αθλήτριες που θα τρέξουν αύριο στην κλασική διαδρομή του Μαραθωνίου και στέλνουμε μήνυμα ειρήνης και φιλίας στα εκατομμύρια των ανθρώπων από ολόκληρο τον κόσμο που συμμετέχουν κάθε χρόνο σε μαραθώνιους».


* Επισυνάπτεται φωτογραφία από την εκδήλωση εδώ.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ