Fri29032024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Απάντηση Υφυπουργού Γ. Ιωαννίδη με αφορμή δημοσιεύματα για ερώτηση Βουλευτή

Απάντηση Υφυπουργού Γ. Ιωαννίδη με αφορμή δημοσιεύματα για ερώτηση Βουλευτή

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Αθήνα, 24 Μαΐου 2013
                                                                         
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα που σχολιάζουν Ερώτηση που κατέθεσε την 21η Μαΐου στη Βουλή ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Βασίλης Οικονόμου, σχετικά με την οικονομική ενίσχυση της Ελληνικής Ολυμπιακής Αποστολής για συμμετοχή στους 22ους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών, ο Υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού, κ. Γιάννης Ιωαννίδης, προέβη στην παρακάτω δήλωση :
 
«Η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών έλαβε ως τακτική επιχορήγηση για το έτος 2012 το ποσό των 160.000 ευρώ ενώ για το τρέχον έτος 2013, παρά τη γενική μείωση των επιχορηγήσεων προς τις Ομοσπονδίες, πρόκειται να λάβει ως τακτική το ποσό των 230.000 ευρώ και έκτακτη 100.000 ευρώ, δηλαδή συνολικά ποσό 330.000 ευρώ, υπερδιπλάσιο από το σχετικό ποσό του 2012.
 
Επιπρόσθετα, υπενθυμίζουμε ότι το 2007, με πρωτοβουλία της τότε Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, διεκδικήθηκαν και τελικά αναλήφθηκαν οι 22οι Ολυμπιακοί Αγώνες Κωφών, για την προετοιμασία των οποίων είχαμε συστήσει Οργανωτική Επιτροπή, με Πρόεδρο την κα. Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Στη συνέχεια, το έτος 2011, η επόμενη Κυβέρνηση ματαίωσε τους Αγώνες, με απόφαση του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και προέβη στη διάλυση της Οργανωτικής.
 
Από τα παραπάνω σαφώς προκύπτει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον μας για τη συγκεκριμένη Ομοσπονδία.
 
Αναλυτική απάντηση φυσικά θα δοθεί στον ερωτώντα βουλευτή μέσω της διαδικασίας του Κοινοβουλευτικού ελέγχου».

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ