Fri19042024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Τιμήθηκε η 100χρονη αθλητική πορεία της Θεσσαλονίκης

Τιμήθηκε η 100χρονη αθλητική πορεία της Θεσσαλονίκης

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κυριακή, 28 Απριλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

      Εκδήλωση τιμής για τον αθλητικό κόσμο της Θεσσαλονίκης με αφορμή τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Απριλίου.
      Στην εκδήλωση τιμήθηκαν όλοι οι σύλλογοι, οι αθλητές και οι προπονητές, που με τη συμβολή τους και τις επιτυχίες τους μέσα σε αυτή την εκατονταετία, έπαιξαν καταλυτικό ρόλο, ώστε ο αθλητισμός της Θεσσαλονίκης να παραμένει πάντα στις επάλξεις και να αποτελεί ένα από τα βασικά κύτταρα της ανάπτυξης του αθλητισμού στη χώρα μας.  
      Οι σκηνές που εκτυλίχτηκαν στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης που φιλοξένησε την εκδήλωση, σε μια βραδιά αστέρων που δόξασαν την πόλη, ήταν λαμπρές και συγκινητικές. Μεγάλες δόξες του παρελθόντος αλλά και εν ενεργεία πρωταθλητές, προσωπικότητες που διακρίθηκαν και κατέκτησαν μετάλλια σε Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες, σπουδαίοι αθλητές που με το ήθος τους και την παρουσία τους στα γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ κ.λπ., έκαναν περήφανη τη Θεσσαλονίκη με τις νίκες τους σε πρωταθλήματα και κύπελλα, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς, ενώθηκαν σε μια γιορτή που δεν είχε χρώματα και σήματα, παρά μόνο το σύμβολο του αθλητικού πνεύματος.   
      Ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, ο οποίος τιμήθηκε για τις διακρίσεις του με την ομάδα μπάσκετ του Άρη, εμφανώς συγκινημένος, δήλωσε: «Όταν έχεις ουσιαστική ομάδα, μπορείς να πετύχεις πολλά, ακόμη κι όταν οι άλλοι διαθέτουν ποιοτικότερο υλικό. Δεν χρειάζονται πολλά χρήματα, αλλά τα απαραίτητα χρήματα για να κάνεις τη δουλειά σου».  
      Όλες αυτές οι διακρίσεις, αλλά και τα σημαντικότερα γεγονότα στον αθλητισμό της Θεσσαλονίκης, έχουν καταγραφεί σε ένα επετειακό Λεύκωμα που έχει εκδοθεί από το Υφυπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, με τη χορηγία της ΟΠΑΠ ΑΕ.
      Η εκδήλωση «100 χρόνια ελεύθερης Θεσσαλονίκης, 100 χρόνια αθλητισμός» μεταδόθηκε απευθείας από το κρατικό κανάλι ΕΤ1.   


 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ