Thu25042024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Συνεχίζεται με επιτυχία το πρόγραμμα Ε.Υ.ΖΗ.Ν. στα σχολεία της χώρας

Συνεχίζεται με επιτυχία το πρόγραμμα Ε.Υ.ΖΗ.Ν. στα σχολεία της χώρας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 8 Απριλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

      Με στόχο τη μείωση της παιδικής παχυσαρκίας, αλλά και την πρόληψη ή αντιμετώπιση παραγόντων κινδύνου για την υγεία των παιδιών και των εφήβων το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Γιάννη Ιωαννίδη, υλοποιεί από φέτος το πρόγραμμα Ε.Υ.ΖΗ.Ν.
      Το Ε.Υ.ΖΗ.Ν. απευθύνεται σε όλους τους μαθητές των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Γυμνασίων της χώρας, και περιλαμβάνει δράσεις που σχετίζονται με την αξιολόγηση του ρυθμού ανάπτυξης (ύψος – βάρος), των διατροφικών συνηθειών, της σωματικής δραστηριότητας και της φυσικής κατάστασης των μαθητών. Τα στοιχεία αυτά για κάθε μαθητή θα ενσωματώνονται στην Ατομική του Αναφορά, η οποία θα στέλνεται στους γονείς/κηδεμόνες του, μαζί με κατάλληλες συστάσεις. Η διαδικασία των αξιολογήσεων και της δημιουργίας Ατομικών Αναφορών θα γίνεται ηλεκτρονικά στο χώρο του σχολείου, χωρίς την παρέμβαση τρίτων. Για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των μαθητών ΔΕΝ χρησιμοποιούνται τα ονόματά τους, αλλά κωδικοί, γνωστοί μόνο στο σχολείο τους.
   Μέσω της συνεχόμενης, σε ετήσια βάση, παρακολούθησης των παραμέτρων αυτών της υγείας των παιδιών θα εξαχθούν σημαντικά συμπεράσματα, χρήσιμα για τα παιδιά, τους γονείς και την Πολιτεία γενικότερα. Ο καθολικός χαρακτήρας του προγράμματος θα επιτρέψει την πρόσβαση σε πολύτιμες υπηρεσίες που αφορούν την πρωτοβάθμια περίθαλψη υγείας για τα παιδιά και τους εφήβους, ακόμα και σε περιπτώσεις όπου αυτή δεν θα ήταν εφικτή λόγω γεωγραφικών, οικονομικών ή άλλων περιορισμών. Το Ε.Υ.ΖΗ.Ν. προσβλέπει να αποτελέσει οδηγό για την Πολιτεία για τον εμπεριστατωμένο σχεδιασμό δράσεων με στόχο τη βελτίωση των διατροφικών συνηθειών και της σωματικής δραστηριότητας των μαθητών της χώρας.
   Τους επόμενους μήνες το Ε.Υ.ΖΗ.Ν. θα συνεχίσει με την υλοποίηση νέων δράσεων υγείας στο πλαίσιο της υποστήριξης μαθητών και των οικογενειών τους εν καιρώ κρίσης.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ