Sat20042024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Επιστολή της Γενικής Γραμματέως Αθλητισμού Κ. Γιαννακίδου στον πρόεδρο της ΕΟΦ Πάλης Κ. Θάνο

Επιστολή της Γενικής Γραμματέως Αθλητισμού Κ. Γιαννακίδου στον πρόεδρο της ΕΟΦ Πάλης Κ. Θάνο

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ,
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 20 Φεβρουαρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΟΕ να αφαιρέσει το άθλημα της Πάλης από το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020, η Γενική Γραμματέας Αθλητισμού Κυριακή Γιαννακίδου, απέστειλε τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου στον Πρόεδρο της ΕΟΦΠ Κώστα Θάνο, την παρακάτω επιστολή:
      

κύριο
Κώστα Θάνο
Πρόεδρο
Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης


Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Αγαπητέ Κώστα,

      Με κατάπληξη αλλά και θλίψη ενημερώθηκα για την πρόταση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής να καταργήσει το άθλημα της Πάλης από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020. Πρόκειται για μια εντελώς αδικαιολόγητη σκέψη και πράξη, που πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε να ανατρέψουμε προτού γίνει τελεσίδικη απόφαση.
      Η Πάλη είναι άθλημα-σύμβολο όχι μόνο των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και της ιστορίας και του πολιτισμού μας. Αποτελεί ένα από τα παλαιότερα και πλέον διαδεδομένα αθλήματα στον κόσμο, θεμέλιο λίθο των Ολυμπιακών Αγώνων, των υψηλών ιδανικών και των αξιών που πρεσβεύουν σε όλη την υφήλιο. Στην Αρχαία Ελλάδα ο νικητής της Πάλης θεωρείτο ο σπουδαιότερος και ο μεγαλύτερος νικητής όλων, γι’ αυτό και στις περισσότερες αρχαίες αθλητικές παραστάσεις απεικονίζονται παλαιστές και σκηνές Πάλης. Τουλάχιστον ανιστόρητος, λοιπόν, μπορεί να χαρακτηρισθεί κάποιος όταν στο όνομα της εμπορευματοποίησης καταργεί και ακυρώνει σύμβολα και αξίες.
      Πιστεύω πως πρέπει άμεσα, ως άνθρωποι του αθλητισμού, από όποια θέση κι αν τον υπηρετούμε, να αντιδράσουμε, να ανατρέψουμε την άδικη αυτή απόφαση. Σε μια στιγμή δύσκολη για την Ελλάδα όσο ποτέ, η φωνή της χώρας που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που αναβίωσε το αρχαίο πνεύμα αθάνατο, που τίμησε όσο καμιά το ωραίο, το μεγάλο και το αληθινό, πρέπει να αντηχήσει στα πέρατα της γης.
      Προσωπικά, δίνω υπόσχεση, πως θα βρίσκομαι κοντά σας και θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις, ως άνθρωπος, αλλά και ως θεσμός, να κρατήσουμε την Πάλη στους Ολυμπιακούς Αγώνες, εκεί που δικαιωματικά της αξίζει να είναι!
      
      
            Με εκτίμηση,

          Κυριακή Γιαννακίδου

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ