Thu28032024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ Γ. ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΑΦΗΣ ΤΗΣ ΦΛΟΓΑΣ ΤΩΝ SPECIAL OLYMPICS

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ Γ. ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΑΦΗΣ ΤΗΣ ΦΛΟΓΑΣ ΤΩΝ SPECIAL OLYMPICS

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ,
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αθήνα 17 Ιανουαρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2


      Ο Υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης παρέστη στην Τελετή Αφής της Φλόγας των Special Olympics και απηύθυνε τον παρακάτω χαιρετισμό:
      «Ευχαριστώ τον Πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής Special Olympics, κ. Τίμοθυ Σράϊβερ και την Πρόεδρο των Special Olympics Ελλάς, κα Γιάννα Δεσποτοπούλου, για την ιδιαίτερα τιμητική πρόσκληση να παρευρεθώ στη σημερινή τελετή και να απευθύνω χαιρετισμό, με τη διπλή ιδιότητα του Εκπροσώπου του Πρωθυπουργού και του αρμόδιου Υφυπουργού.
      Η Τελετή της Αφής της Φλόγας της Ελπίδας, όπως πολύ εύστοχα ονομάστηκε, είναι πραγματικά πλήρης συμβολισμών, γιατί πρώτιστα το φώς προσελκύει την ελπίδα.
Συμβολίζει, επίσης, το αρχέγονο ελληνικό φως που απλόχερα παραδόθηκε στον κόσμο, καταγράφοντας στους αιώνες αυτή τη συνεισφορά των Ελλήνων στην ανθρωπότητα.
      Για το κίνημα των Special Olympics συμβολίζει κάτι επιπλέον : την πρώτη πράξη στη διεξαγωγή των ομώνυμων Αγώνων, στη διάρκεια των οποίων αναδεικνύονται πανανθρώπινες αξίες όπως η αποδοχή και ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και το μεγαλείο της ανθρώπινης θέλησης.
      Πρωταγωνιστές είναι οι αθλητές των Special Olympics που, μέσα από τη συμμετοχή τους στον Αθλητισμό, διδάσκουν σε όλους μας τι σημαίνει ζωή.
      Θαυμάζω τον αγώνα τους και κάθε προσπάθεια που κάνουν. Η σκέψη και η καρδιά μου είναι κοντά σε κάθε ένα από τα μέλη της Ελληνικής αποστολής που θα βρεθεί στη Νότια Κορέα, στο Pyeong Chang και ειλικρινά εύχομαι διακρίσεις και επιτυχίες για όλους τους αθλητές μας.
      Θα ήθελα να τελειώσω με μια πολύ γνωστή ρήση της πρωτοπόρου αυτού του κινήματος, της αείμνηστης Ευνίκης Κέννεντυ Σράϊβερ, που το μεγαλείο της οφείλεται όχι στην αποτύπωσή της στο νόμισμα του δολαρίου, του αφιερωμένου στα Special Olympics, αλλά στην αλήθεια που περικλείει και τα συναισθήματα που δημιουργεί σε όλους μας: «Ευχόμενοι το καλύτερο για αυτούς, η ελπίδα ξαναγεννιέται μέσα μας.»
      Σας ευχαριστώ πολύ»

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ