Thu18042024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ Γ. ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΜΕ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΛΟ ΝΕΑΝΙΔΩΝ - ΕΦΗΒΩΝ. ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ Γ. ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΜΕ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΛΟ ΝΕΑΝΙΔΩΝ - ΕΦΗΒΩΝ. ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 10 Δεκεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του τις αθλήτριες της Εθνικής ομάδας νεανίδων υδατοσφαίρισης, που κέρδισαν χθες το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Περθ και τους αθλητές της Εθνικής ομάδας εφήβων υδατοσφαίρισης που κατέκτησαν στο αντίστοιχο Πρωτάθλημα την πέμπτη θέση. Μετά τη συνάντηση έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Έχω δηλώσει επανειλημμένα ότι το άθλημα της υδατοσφαίρισης είναι το πιο δύσκολο. Χαίρομαι που οι νεάνιδες πέτυχαν να κερδίσουν το χρυσό μετάλλιο και οι έφηβοι να καταλάβουν την Πέμπτη θέση. Είναι σπουδαίες τέτοιες διακρίσεις σε Παγκόσμιο επίπεδο, ιδιαίτερα τις κρίσιμες ώρες περνάει η χώρα μας. Οι επιτυχίες τους αποδεικνύουν ότι ο αθλητισμός κρατάει ψηλά τη σημαία μας, διότι για μια μικρή χώρα σαν την Ελλάδα οι επιτυχίες τους είναι τεράστιες.

Τα κορίτσια της Εθνικής νεανίδων ζήτησαν να με δουν για να μιλήσουμε για το νομοσχέδιο το οποίο είναι έτοιμο εδώ και τρεις μήνες και την Πέμπτη θα εισαχθεί προς συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Με αυτό θα μπορεί να υπάρξει ανταπόδοση σε όλα αυτά τα απιδιά ώστε να αποκτήσουν το δικαίωμα να σπουδάσουν στην πατρίδα τους.

Σε ό,τι αφορά τα κολυμβητήρια αύριο θα έχουμε σχετική συζήτηση για τον Αγ. Κοσμά. Συμφωνήσαμε με την Περιφέρεια Αττικής – υπήρξε και σχετική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με 71 ψήφους υπέρ – και υπογράψαμε Κοινή Υπουργική Απόφαση οι Υπουργοί Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντ. Μανιτάκης και εγώ. Με αυτήν δίδεται η δυνατότητα τα τρία κολυμβητήρια και το καταδυτήριο του Αγ. Κοσμά να είναι ανοικτά όλο τον χρόνο.

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας θα κρατήσει επίσης ανοικτό το Δημοτικό Κολυμβητήριο και εμείς το Παπαστράτειο. Έτσι δεν θα υπάρξει πρόβλημα ούτε για την προετοιμασία των Εθνικών ομάδων αλλά και των σωματείων. Το ίδιο θα γίνει και στη Θεσσαλονίκη με τα τρία κολυμβητήρια και θα φροντίσουμε να ενισχύσουμε και την περιφέρεια, ώστε όλα τα εθνικά στάδια να μπορέσουν, κατά το δυνατό, να είναι ανοικτά.

ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (Παίκτρια Εθνικής Νεανίδων):

Ακούσαμε με χαρά τον υφυπουργό να επαναφέρει το θέμα των κινήτρων. Εμείς δε ζητάμε ούτε διορισμό στο Δημόσιο ούτε χρήματα αλλά την ευκαιρία να σπουδάσουμε. Είναι πολύ δύσκολο να συνδυάσουμε και σχολείο και προπονήσεις. Πιστεύουμε ότι με το μετάλλιο δικαιώθηκαν οι κόποι μας. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας ώστε να έχουμε ανάλογη επιτυχία και τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

ΜΑΝΟΛΗΣ ΣΟΛΑΝΑΚΗΣ (Αρχηγός Εθνικής Ομάδας Εφήβων):

Ευχαριστούμε πολύ τον υφυπουργό ο οποίος έχει κάνει ήδη αρκετές προσπάθειες για να επαναφέρει τα κίνητρα. Βέβαια εμάς, πρωτίστως, μας ενδιαφέρει ν' ανεβάζουμε ψηλά την Ελλάδα. Τα κίνητρα είναι απλώς μια λεπτομέρεια που μας βοηθάει. Συγχαρητήρια στα κορίτσια που ανέβηκαν στο ψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου. Όλοι έχουμε στόχο να φθάσουμε το ίδιο ψηλά και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ελπίζουμε να το πετύχουμε με σκληρή δουλειά.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ (Αντιπρόεδρος ΚΟΕ):

Ο κ. Ιωαννίδης είναι πάντα αρωγός σε κάθε προσπάθεια που κάνει η Κολυμβητική Ομοσπονδία. Είναι γνώστης του αθλητισμού και έχει την ιστορία του. Τον ευχαριστούμε που μας καλοδέχτηκε, μας άκουσε και μας συνεχάρη για τις επιτυχίες μας.

ΗΛΙΑΣ ΞΙΑΡΧΟΣ (ταμίας ΚΟΕ)

Ευχαριστούμε τον Υπουργό για τη συμπαράστασή του και για την απόφαση να μείνουν ανοικτά τα κολυμβητήρια του Αγ. Κοσμά και άλλα. Έτσι θα εξακολουθήσουμε να έχουμε ένα «σπίτι» για την καλύτερη προετοιμασία των Εθνικών ομάδων και βέβαια πρέπει να τον ευχαριστήσουμε και για το νομοσχέδιο με το οποίο επανέρχονται τα κίνητρα για τους αθλητές.

 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ