Tue16042024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ "Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ"

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ "Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ"

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 
                                                                                     Αθήνα, 4 Δεκεμβρίου 2012

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

       Ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης, αύριο (5-12-12 και ώρα 20.00) θα παραστεί στα εγκαίνια της έκθεσης «Ο Αθλητισμός στην Κύπρο – Μια Ιστορία Αιώνων», η οποία διοργανώνεται από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού (ΚΟΑ), με την ευκαιρία της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο «Σπίτι της Κύπρου»,  Ξενοφώντος 2Α στη Πλατεία Συντάγματος.

 

       Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελέσουν ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας  Ιωσήφ Ιωσήφ, ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης και ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ) Πάμπος Στυλιανού.

 

       Η έκθεση αποτελείται από σαράντα απεικονίσεις αρχαιολογικών ευρημάτων που σχετίζονται με τον αθλητισμό στην Κύπρο. Τα ευρήματα αυτά ανασκάφηκαν από την Κυπριακή γη και φυλάσσονται στα Αρχαιολογικά Μουσεία της Κύπρου.

 

       Στο πλαίσιο της έκθεσης θα προβληθεί ομότιτλο εικοσάλεπτο ντοκιμαντέρ, στο οποίο, ανάμεσα σε άλλα, περιλαμβάνει, αναδρομή στον Κυπριακό αθλητισμό από την αρχαιότητα μέχρι τη σύγχρονη αθλητική πραγματικότητα και επιτυχίες Κυπρίων αθλητών από το 1896 μέχρι σήμερα. 

 

 

 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ