Fri29032024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Ε.Π.Ο. ΓΙΩΡΓΟ ΣΑΡΡΗ. ΔΗΛΩΣΕΙΣ.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Ε.Π.Ο. ΓΙΩΡΓΟ ΣΑΡΡΗ. ΔΗΛΩΣΕΙΣ.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                     Aθήνα,  24 Οκτ. 2012

                                                ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

      Ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης,  συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα, στο γραφείο του, με το νέο πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή. Μετά το πέρας της συνάντησης έγιναν οι παρακάτω δηλώσεις:

 Γιάννης Ιωαννίδης:  Πιστεύω ότι ο πρόεδρος ξεκίνησε τη θητεία του καλά και είμαι βέβαιος ότι θα έχει την ανάλογη συνέχεια. Από κοινού θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί, για να αντιμετωπίσουμε τυχόν προβλήματα, ώστε να εξασφαλίσουμε ότι η ποιότητα του ποδοσφαίρου μας θα ανέβει ψηλά και θα υπερισχύσουν, η αξιοκρατία, η διαφάνεια και η αντιμετώπιση όλων των ομάδων με τους ίδιους όρους. Αυτό θέλει και ο πρόεδρος, αυτό θέλουμε όλοι μας. Ο κ. Σαρρής έχει καλές σκέψεις, που πιστεύω ότι μαζί με το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας θα τις υλοποιήσει. H εθνική ομάδα, και αυτό ήταν ένα θέμα της συζήτησής μας, έχει στο ενεργητικό της επιτυχίες και πιστεύω ότι το ίδιο καλά θα προχωρήσει και στους αγώνες της προκριματικής φάσης του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Ερώτηση:  Τι περιμένετε από τους παράγοντες του ποδοσφαίρου, σε ένα πρωτάθλημα που αντιμετωπίζει προβλήματα, όπως τη βία, τα στημένα και άλλα συναφή;

«Μιλήσαμε και για το πώς θα βοηθήσουμε, ώστε να μην έχουμε στο ποδόσφαιρο μας, βία, ντόπινγκ και φυσικά στημένα παιχνίδια. Αυτά τα τρία είναι βασικά, τα προβλήματα  που πρέπει να καταπολεμήσουμε, ώστε και ένα παιδί που θέλει να παίξει ποδόσφαιρο, ή να ασχοληθεί με οποιοδήποτε άθλημα, να γνωρίζει ο γονιός του, ότι πηγαίνει κάπου για να βελτιώσει την υγεία του και όχι να την επιβαρύνει»

Ερώτηση: Τι έχετε αποφασίσει ως Πολιτεία για τις εγκαταστάσεις του  Αγίου Κοσμά;

«Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να λύσω το πρόβλημα για το σπίτι του αθλητισμού. Υπήρχε δέσμευση, ως τις 31 Αυγούστου του 2012, να υπάρχουν οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις, οι οποίες βρίσκονται στο  χώρο του Άγιου Κοσμά και στη συνέχεια να παραδοθούν. Κάλεσα εδώ για να συζητήσουμε σχετικά, την Ανώνυμη Εταιρία που έχει αναλάβει τον χώρο του αεροδρομίου στο Ελληνικό. Καταλήξαμε στα εξής: εκεί που βρισκόταν το Ανατολικό αεροδρόμιο και που είναι προγραμματισμένο να γίνει πάρκο, μέσα σε αυτό θα γίνουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις και μόνο όταν αυτές ολοκληρωθούν, τότε θα παραδοθούν οι εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά. Epoμένως δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία, ούτε για την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, ότι δηλαδή υπάρχει πιθανότητα να στερηθεί το χώρο που έχει μάθει να γυμνάζεται ως σήμερα και ειδικά τώρα που έχει τους αγώνες της για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά ούτε και άλλη Ομοσπονδία από αυτές που στεγάζονται σήμερα στον Άγιο Κοσμά. Το ίδιο ισχύει για τις Ομοσπονδίες θαλασσίων αθλημάτων, τις οποίες θα μεταφέρουμε σε παραθαλάσσιο χώρο. Όλα αυτά είναι εξασφαλισμένα και θα κάνουμε ανακοινώσεις με λεπτομέρειες, σε συνέντευξη Τύπου, που θα γίνει τις προσεχείς ημέρες. Επίσης θα πρέπει να επισημάνω ότι, τις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, που σήμερα είναι αφύλακτες, θα φροντίσουμε να τις διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού. Όσον αφορά τους ξενώνες, θα επιδιώξουμε να φιλοξενούνται σε αυτούς μόνο άτομα που το δικαιούνται πραγματικά.

Σε ερώτηση σχετικά με την χρηματοδότηση του ερασιτεχνικού ελληνικού αθλητισμού, ο Υφυπουργός απάντησε: «Αυτή τη στιγμή δίνουμε χρήματα μόνο στις αθλητικές Ομοσπονδίες. Οι ομάδες εδώ και 3-4 χρόνια δεν έχουν επιχορηγηθεί. Αυτές που έχουν αθλητική αναγνώριση είναι 4.500 και στο σύνολό τους περίπου 12.000. Δεν έχουμε λοιπόν τη δυνατότητα να δώσουμε χρήματα σε όλες. Μπορούμε όμως να βοηθήσουμε σωματεία τα οποία διαπιστωμένα αποτελούν κύτταρα του αθλητισμού και συμβάλουν στην ανάπτυξή του, είτε αυτά είναι του ποδοσφαίρου, του μπάσκετ, του στίβου είτε άλλου αθλήματος. Μιλάμε για σωματεία τα οποία τροφοδοτούν με αθλητές τις οικείες εθνικές ομάδες. Αυτούς του συλλόγους έχουμε υποχρέωση να τους βοηθήσουμε και θα το κάνουμε. Σας αναφέρω σαν παράδειγμα τα κορίτσια της κωπηλασίας, τα οποία τίμησαν την Ελλάδα με τις επιτυχίες τους, απέσπασαν μετάλλια και πολλά πλασαρίσματα σε καλές θέσεις. Οι συγκεκριμένες αθλήτριες προέρχονται από δύο ομάδες, η μία εδρεύει στην Καστοριά και η άλλη στην Ηγουμενίτσα.

Γιώργος Σαρρής: «Κάναμε με τον κ. Ιωαννίδη μία πολύ καλή συζήτηση εφ όλης της ύλης για τα προβλήματα του ποδοσφαίρου. Πιστεύω ότι είμαστε σε κοινή γραμμή και θα αγωνιστούμε από κοινού, για να αναβαθμίσουμε το ποδόσφαιρό μας. Η Εθνική μας ομάδα κάνει όλους τους Έλληνες υπερήφανους, χρειάζεται όμως να μην υπάρχουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο η βία και η καχυποψία»

 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ