Thu28032024

Νομοσχέδιο για την Εθνική Υποδομή Γεωχωρικών Πληροφοριών

Νομοσχέδιο για την Εθνική Υποδομή Γεωχωρικών Πληροφοριών - Αναφορά για την πρόοδο της εφαρμογής της οδηγίας INSPIRE στην Ελλάδα.

Μετά από την έγκριση του Νομοσχεδίου για την Εθνική Υποδομή Γεωχωρικών Πληροφοριών στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου της 15/6/2010, έχει τεθεί σε διαβούλευση στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.opengov.gr/minenv/?p=757

Το Νομοσχέδιο αφορά στην ενσωμάτωση της Οδηγίας 2007/2/ΕΚ (INSPIRE), ενώ παράλληλα θέτει το απαραίτητο θεσμικό και τεχνικό πλαίσιο για τη δημιουργία στην Ελλάδα, μιας σύγχρονης Υποδομής Γεωχωρικών Πληροφοριών. Καθώς το σύνολο της υπάρχουσας και παραγόμενης γεωπληροφορίας, υπολογίζεται στο 80% του συνόλου των δεδομένων της δημόσιας διοίκησης, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπυργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, η συμμετοχή όλων στη δημόσια διαβούλευση έχει εξαιρετική σημασία.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το Νομοσχέδιο (Sxedio_Nomou_INSPIRE.pdf)
και την Αιτιολογική Έκθεση (Aitiologiki_ekthesi.pdf)

Στις 24/6, στο Αμφιθέατρο του τέως Υπουργείου Ανάπτυξης στη Μεσογείων 119, έχει ορισθεί συνάντηση εργασίας ανάμεσα στην ομάδα εργασίας του ΥΠΕΚΑ για την INSPIRE και τις ομάδες εργασιών όλων των Υπουργείων προκειμένου να διεξαχθεί συζήτηση επί του νομοσχεδίου. Η ομάδα εργασίας της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού θα παρευρεθεί στη συνάντηση και τα αποτελέσματά της θα δημοσιευθούν αμέσως μετά στην ιστοσελίδα.

Αναφορά για την πρόοδο της εφαρμογής της οδηγίας INSPIRE στην Ελλάδα.

Η ομάδα εργασίας του ΥΠΕΚΑ, έχει επίσης ετοιμάσει την αναφορά που πρέπει να σταλεί στην Ε.Ε. σχετικά με την πρόοδο εφαρμογής της Οδηγίας INSPIRE στη χώρα.
Η αναφορά αποτελείται από μια έκθεση προόδου (MR_2009_EL_v1.0.pdf)
και από ένα αρχείο όπου παρουσιάζονται τα τελικά σύνολα γεωχωρικών δεδομένων (MR_indicators_EL_v.2.1.xls).

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ