Tue19032024

Back You are here: Home

#BeActiveHellas

#BeActiveHellas2023      
 #BeActiveHellas2022 #BeActiveHellas2021 #BeActiveHellas2020 #BeActiveHellas2019
#BeActiveHellas2018 #BeActiveHellas2017 #BeActiveHellas2016
#BeactiveHellas2015

 beactive schools map

 

Ανακοίνωση βραβεύσεων για την Πανελλαδική Σχολική Σκυταλοδρομία «Τρέχω για το ΕΥ»

Νέα ημερομηνία ανακοίνωσης αποτελεσμάτων για την Πανελλαδική Σχολική Σκυταλοδρομία «Τρέχω για το ΕΥ»

Πανελλαδική Σχολική Σκυταλοδρομία «Τρέχω για το ΕΥ». Οδηγίες για την απονομή βραβεύσεων.

 

6-ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ-ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ---ΑΦΙΣΑ small

 

                                  logo

ΠΕΡΙ ΤΙΝΟΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ;

Η Ευρωπαϊκή εβδομάδα αθλητισμού είναι μια νέα πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προαγωγή του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης σε όλη την Ευρώπη. Η εβδομάδα θα δημιουργήσει νέες δραστηριότητες και, επίσης, θα αξιοποιήσει ήδη υφιστάμενες επιτυχείς πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό, εθνικό, περιφερειακό ή τοπικό πλαίσιο.
Αυτή η πανευρωπαϊκή εκστρατεία θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τους Ευρωπαίους ώστε να ενεργοποιηθούν (#BeActive) κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και για να ενθαρρυνθούν να παραμείνουν ενεργοί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

ΓΙΑΤΙ;

Ο αθλητισμός και η σωματική άσκηση συμβάλλουν σημαντικά στην ευεξία των ευρωπαίων πολιτών. Ωστόσο, το επίπεδο της σωματικής άσκησης παρουσιάζει αυτή τη στιγμή στασιμότητα και, σε ορισμένες χώρες, ακόμη και υποχώρηση. Η ευρωπαϊκή εβδομάδα αθλητισμού αποτελεί μια απάντηση στην πρόκληση αυτή. Η έλλειψη σωματικής άσκησης έχει όχι μόνο αρνητικές συνέπειες στην κοινωνία και στην υγεία των πολιτών, αλλά και οικονομικό κόστος. Επιπλέον, ο αθλητισμός έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει τα μηνύματα ανεκτικότητας και την ιδιότητα του πολίτη σε όλη την Ευρώπη. Η προώθηση του ρόλου του αθλητισμού ως μέσου για την κοινωνική ένταξη θα συμβάλει στην αντιμετώπιση των υφιστάμενων προκλήσεων στην ευρωπαϊκή κοινωνία.

ΣΤΟΧΟΣ;

Η Ευρωπαϊκή εβδομάδα αθλητισμού αποσκοπεί στην προώθηση της συμμετοχής στον αθλητισμό και τη σωματική άσκηση και στην αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τα οφέλη αυτής της συμμετοχής. Η εβδομάδα είναι για όλους - ανεξαρτήτως ηλικίας, καταγωγής ή επιπέδου φυσικής κατάστασης. Αποσκοπεί στη συμμετοχή μεμονωμένων ατόμων, δημόσιων αρχών
και εκπροσώπων του αθλητικού κινήματος, των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών και του ιδιωτικού τομέα. Με την εστίαση σε πρωτοβουλίες βάσης, η εβδομάδα θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τους Ευρωπαίους ώστε να ενεργοποιηθούν (#BeActive) σε τακτική βάση και θα δημιουργήσει ευκαιρίες για την καθημερινή άσκηση των πολιτών.

ΠΟΤΕ;

Η πρώτη Ευρωπαϊκή εβδομάδα αθλητισμού θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 13 Σεπτεμβρίου 2015. Για το πρώτο έτος, οι συμμετέχουσες χώρες θα έχουν τη δυνατότητα να υλοποιήσουν δραστηριότητες και εκδηλώσεις σε εθνικό επίπεδο έως το τέλος του μήνα. Η Ευρωπαϊκή εβδομάδα αθλητισμού δεν έχει σχεδιαστεί ως μεμονωμένο γεγονός. Θα πραγματοποιείται σε ετήσια βάση κάθε Σεπτέμβριο, αρχής γενομένης το 2015.

ΠΩΣ;

Η Ευρωπαϊκή εβδομάδα αθλητισμού θα στηριχθεί σε 4 ημέρες εστίασης, με θέματα το εκπαιδευτικό περιβάλλον, τους χώρους εργασίας, την άσκηση σε εξωτερικούς χώρους, τα αθλητικά σωματεία και τα γυμναστήρια. Με βάση αυτούς τους τομείς, θα οργανωθεί ένα ευρύ φάσμα πρωτοβουλιών και δραστηριοτήτων σε διάφορα επίπεδα (ΕΕ, εθνικό, τοπικό και περιφερειακό επίπεδο) και με τη συμμετοχή πολλών παραγόντων. Στις Βρυξέλλες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα διοργανώσει την έναρξη της εβδομάδας με ισχυρή συμμετοχή των ΜΜΕ και μια εμβληματική εκδήλωση. Το γενικό θέμα της εκστρατείας για την εβδομάδα «#BeActive» πρέπει, επίσης, να αποτελεί το πλαίσιο αναφοράς για τις υφιστάμενες εκστρατείες, εκδηλώσεις και δραστηριότητες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

ΠΟΙΟΣ;

Η Ευρωπαϊκή εβδομάδα αθλητισμού αποτελεί πρωτοβουλία υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η υλοποίηση της εβδομάδας σε όλη την Ευρώπη είναι σε μεγάλο βαθμό αποκεντρωμένη και πραγματοποιείται σε στενή συνεργασία με τους εθνικούς συντονιστές και με πολλούς διαφορετικούς εταίρους που έχουν δεσμευθεί ρητά να υποστηρίξουν την εβδομάδα. Μια ομάδα πρεσβευτών θα βοηθήσει επίσης στην υλοποίηση των διαφόρων δραστηριοτήτων προβολής.

 

 logo2

 

Για οποιαδήποτε πληροφορία παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε:

E-MAIL: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Καρακάσης Διoνύσης, Εθνικός Συντονιστής - National Coordinating Body for the European Week of Sport

Τηλ. 213 131 6085, E-Mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Untitled-2

Facebook: https://www.facebook.com/BeActiveHellas
Instagram: https://www.instagram.com/beactivehellas/
Twitter: https://twitter.com/BeActiveHellas
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC7WK7fGcuUIvYHXBTZ92xzg/videos

 

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ