Thu28032024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ο Υφυπουργός Γ. Ανδριανός

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ο Υφυπουργός Γ. Ανδριανός

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 15 Οκτωβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια είχε συνάντηση στο προεδρικό μέγαρο ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός, με θέμα τα ζητήματα που αφορούν τον ελληνικό αθλητισμό.

Στην αρχή της συνάντησης, διημείφθη ο εξής διάλογος:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Υπουργέ, τι κάνει ο αθλητισμός; Καλά πάει...
Ι.ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ: Διαρκής αγώνας, κύριε Πρόεδρε. Εσείς, ως πρωταθλητής και ως φίλαθλος, νομίζω ότι γνωρίζετε πολύ καλά τον αγώνα που κάνουμε.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κάνετε μεγάλο αγώνα με λίγα οικονομικά μέσα.
Ι.ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ: Προσπαθούμε να στηρίξουμε τον αθλητισμό σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, να επιλύσουμε προβλήματα που έρχονται εδώ και πολλά χρόνια, να ενισχύσουμε το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο, αλλά και να αναδείξουμε το πραγματικό νόημα του αθλητισμού, που είναι οι αξίες του αθλητικού ιδεώδους.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Έτσι είναι. Και με καλές διακρίσεις. Χτες με την Εθνική μας είχαμε μια ήττα, όμως τα παιδιά αγωνίζονται, προσπαθούν, ακόμα δεν συντονίστηκαν, δεν είναι εύκολο να συντονιστούν, είναι όμως ταλαντούχα παιδιά.
Ι.ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ: Είχαμε μια πορεία πολύ καλή μέχρι τώρα. Πιστεύω ότι θα βρουν τον δρόμο τους και θα έχουμε επιτυχίες και θα μας κάνουν πάλι περήφανους.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Είδατε τα επεισόδια στο Βελιγράδι;
Ι.ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ: Ναι, και αυτά θέλουν προσοχή, όπως είδατε.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Εκμεταλλεύονται μερικοί τον αθλητισμό και είναι κρίμα. Η ιδεολογία του αθλητισμού είναι πάνω από τέτοιες καταστάσεις.
Ι.ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ: Βεβαίως. Είναι θλιβερό αυτό που έγινε και θέλει μεγάλη προσοχή, γιατί τα προβλήματα δημιουργούνται ακριβώς με τέτοιου είδους ενέργειες.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Ανδριανός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με δεδομένο το ενδιαφέρον του Προέδρου της Δημοκρατίας για τον αθλητισμό, τον ενημέρωσα σήμερα για τα θέματα του τομέα. Στηρίζουμε τον αθλητισμό μέσα σε δύσκολες περιστάσεις, σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία. Ανέφερα στον Πρόεδρο τις δράσεις μας για την συγκεκριμένη αυτή στήριξη, την επίλυση των προβλημάτων που έρχονται από παλιά, καθώς και για το νέο θεσμικό πλαίσιο που ετοιμάζουμε με τον αθλητικό νόμο, που θα δοθεί στη διαβούλευση μέχρι τις 20 Νοεμβρίου.

Αυτό που μου επεσήμανε ο Πρόεδρος είναι ότι πρέπει να συνεχίσουμε τις δράσεις για να στηρίξουμε το κοινωνικό αγαθό του αθλητισμού. Εμείς από την πλευρά μας, ως Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, προχωρούμε σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες και βεβαίως, αναδεικνύοντας, όπως οφείλουμε, σε κάθε ευκαιρία το πραγματικό νόημα του αθλητισμού, τις αξίες του αθλητικού ιδεώδους».

* Επισυνάπτονται φωτογραφίες από τη συνάντηση.

ΦΩΤΟ 1

ΦΩΤΟ 2

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ