Fri29032024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Χαιρετισμός του Υφυπουργού Γ. Ανδριανού στην έναρξη του πραγράμματος Kids' Athletics

Χαιρετισμός του Υφυπουργού Γ. Ανδριανού στην έναρξη του πραγράμματος Kids' Athletics

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 19 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός κήρυξε σήμερα στο αρχαίο στάδιο της Επιδαύρου την έναρξη του προγράμματος Kids’ Athletics που πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Υγείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του ΣΕΓΑΣ, του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και άλλων φορέων, με στόχο να φέρει τα παιδιά πιο κοντά στον κλασικό αθλητισμό μέσα από το παιχνίδι.

Ο κ. Ανδριανός, απευθυνόμενος στα παιδιά που συμμετείχαν από τα σχολεία της Αργολίδας, είπε τα εξής:

«Καλώς ορίσατε στο αρχαίο στάδιο της Επιδαύρου, σ’ έναν χώρο ιστορίας και πολιτισμού, όπου, αιώνες πριν, παιδιά και νέοι από την Αργολίδα και την ευρύτερη περιοχή αθλούνταν και συναγωνίζονταν μεταξύ τους.

Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί φέτος το πρόγραμμα Kids’ Athletics ξεκινά από εδώ, με τη συμμετοχή σχολείων από ολόκληρη την Αργολίδα. Και συνεχίζουμε στη συνέχεια στο Παναθηναϊκό Στάδιο της Αθήνας, την Άρτα, τα Γιάννενα, την Κατερίνη, την Αλεξανδρούπολη, την Καλαμάτα και τη Θεσσαλονίκη.

Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να έρθετε σε επαφή με τον κλασικό αθλητισμό μέσα από το παιχνίδι. Και βεβαίως, ο μεγαλύτερος και πιο φιλόδοξος στόχος που έχουμε βάλει τα τρία υπουργεία -Πολιτισμού και Αθλητισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, και Υγείας – αλλά και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο ΣΕΓΑΣ, ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών και οι υπόλοιποι φορείς που συμμετέχουν σ’ αυτή την προσπάθεια, είναι να σας παρακινήσουμε να βάλετε στην καθημερινότητά σας την άθληση και την υγιεινή ζωή.

Και θέλουμε να το κάνουμε αυτό όχι με λόγια, αλλά μέσα από πράξεις, δείχνοντάς σας τη χαρά του αθλητισμού.

Όλοι ξέρουμε ότι το καθημερινό σας πρόγραμμα είναι φορτωμένο – το ζω και με τη δική μου κόρη που φέτος πηγαίνει πρώτη Γυμνασίου. Όμως σ’ αυτό το σκληρό πρόγραμμα, χωρά και η άθληση. Όχι ως μια ακόμη υποχρέωση, αλλά ως ένα διάλειμμα χαράς και εκτόνωσης. Και γιατί όχι, για όσους και όσες από σας έχουν το ταλέντο, να λειτουργήσει και ως αφορμή για μια σπουδαία αθλητική καριέρα.

Είμαστε όλοι στο πλευρό σας, με πρώτους απ’ όλους βέβαια τους γονείς και τους δασκάλους σας, για να σας βοηθήσουμε να αποκτήσετε από τώρα, από νωρίς, όλες τις καλές συνήθειες που βοηθούν αφάνταστα στην υπόλοιπη ζωή σας.

Καλή διασκέδαση λοιπόν σήμερα, καλή σχολική χρονιά, και καλή συνέχεια, και στην άθληση, αλλά και στα μαθήματα».

* Επισυνάπτονται φωτογραφίες.

ΦΩΤΟ 1

ΦΩΤΟ 2

ΦΩΤΟ 3

ΦΩΤΟ 4

ΦΩΤΟ 5

ΦΩΤΟ 6

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ