Sat20042024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Παρέμβαση Γ. Μαυρωτά στο Δίκτυο Εθνικών Πλατφορμών για τη Σύμβαση Macolin στο Στρασβούργο

Παρέμβαση Γ. Μαυρωτά στο Δίκτυο Εθνικών Πλατφορμών για τη Σύμβαση Macolin στο Στρασβούργο

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 25 Νοεμβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

        Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς συμμετείχε σήμερα στη συνάντηση του Δικτύου Εθνικών Πλατφορμών (Group of Copenhagen) για τη Σύμβαση Macolin, η οποία έλαβε χώρα στο Στρασβούργο, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη Σύμβαση Macolin κ. Μίκαελ Ντε Τυς.  Το Δίκτυο Εθνικών Πλατφορμών ή αλλιώς Group of Copenhagen ιδρύθηκε το 2016 και συγκροτείται από 29 Εθνικές Πλατφόρμες, το έργο των οποίων επικουρεί η Γραμματεία του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη Σύμβαση Μacolin.
        Στο πλαίσιο της παρέμβασής του, ο κ. Μαυρωτάς ενημέρωσε τα μέλη του Δικτύου για την πρόσφατη Κύρωση της Σύμβασης από το ελληνικό Κοινοβούλιο καθώς και για τα βήματα στα οποία θα προβεί η αθλητική ηγεσία με σκοπό τη σύσταση Εθνικής Πλατφόρμας για την Αθλητική Ακεραιότητα. Συγκεκριμένα, ο γγΑ έθεσε υπόψη του κ. Ντε Τυς και των μελών του Δικτύου ζητήματα που αφορούν στη νομική μορφή, τη δομή, τις πολιτικές και διαδικασίες, τους μετέχοντες κ.α. στην υπό σύσταση Εθνική Πλατφόρμα, προσβλέποντας στη μεταφορά τεχνογνωσίας που έχει ήδη αναπτυχθεί μεταξύ των Μελών του Δικτύου.

photogga2   

photogga3

photogga    

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ