Thu28032024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Μνημόνια Συνεργασίας με Αζερμπαϊτζάν, Βουλγαρία, Ιαπωνία, Κούβα και Κατάρ

Μνημόνια Συνεργασίας με Αζερμπαϊτζάν, Βουλγαρία, Ιαπωνία, Κούβα και Κατάρ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 4 Οκτωβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, υπέγραψε την επικαιροποίησή τους και προωθούνται στη Βουλή για κύρωση τα Μνημόνια Συνεργασίας στον τομέα του αθλητισμού μεταξύ του ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και των: 
- Υπουργείο Νεολαίας και Αθλητισμού του Αζερμπαϊτζάν
- Υπουργείο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της Βουλγαρίας
- Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Επιστημών και Τεχνολογίας της Ιαπωνίας
- Εθνικό Ινστιτούτο Αθλητισμού, Φυσικής Αγωγής και Αναψυχής της Κούβας
- Ολυμπιακής Επιτροπής του Κατάρ
Με τα Μνημόνια Συνεργασίας υπογραμμίζεται και ενισχύεται η αξία των Ολυμπιακών αλλά και των Παραολυμπιακών Αγώνων ως διεθνή πολιτιστικά γεγονότα, ενώ αναπτύσσεται η ανάπτυξη της αλληλεγγύης, της φιλίας, της κατανόησης και της ευγενούς άμιλλας μεταξύ των λαών. Παράλληλα, ενδυναμώνονται αθλητικοί θεσμοί και φορείς προς την κατεύθυνση της κατάρτισης και υποστήριξης προτάσεων των εμπλεκομένων μερών με στόχο την προώθηση του αθλητικού κινήματος. 
Ανάμεσα σε άλλα, προβλέπονται ανταλλαγές στελεχών, προπονητών, αθλητών, αθλητικής τεχνολογίας και τεχνογνωσίας, συστημάτων αντιμετώπισης της φαρμακοδιέγερσης κ.ά.
Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει με αμείωτο ρυθμό τις συνεργασίες με όσο το δυνατόν περισσότερα κράτη, στο επίπονο έργο προς την ανάδειξη του Ολυμπιακού ιδεώδους μέσα στο σύγχρονο πλαίσιο προαγωγής του αθλητισμού. Ο Αθλητισμός, άλλωστε, αποτελεί στην εποχή μας σημαντικότατο οικονομικό, πολιτικό, πολιτιστικό και κοινωνικό μοχλό για ολόκληρη την ανθρωπότητα.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ