Thu18042024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Στο Στρασβούργο ο Γ. Μαυρωτάς για την 47η Συνεδρίαση της Ad Hoc Ευρωπαϊκής Επιτροπής Παγκόσμιας Οργάνωσης για την καταπολέμηση του ντόπινγκ (CAHAMA)

Στο Στρασβούργο ο Γ. Μαυρωτάς για την 47η Συνεδρίαση της Ad Hoc Ευρωπαϊκής Επιτροπής Παγκόσμιας Οργάνωσης για την καταπολέμηση του ντόπινγκ (CAHAMA)

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 12 Σεπτεμβρίου 2019


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς συμμετείχε στην 47η Συνεδρίαση της Ad Hoc Ευρωπαϊκής Επιτροπής Παγκόσμιας Οργάνωσης για την καταπολέμηση του ντόπινγκ (CAHAMA), η οποία έλαβε χώρα στο Στρασβούργο το διήμερο 11-12 Σεπτεμβρίου 2019.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών της 47ης Συνεδρίασης CAHAMA πραγματοποιήθηκε ψήφισμα των αντιπροσώπων των κυβερνήσεων των κρατών μελών της ΕΕ, συνερχομένων στο πλαίσιο του Συμβουλίου, για την εκλογή μέλους του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ) που θα μετέχει ως εκπρόσωπος στην Εκτελεστική Επιτροπή (Executive Committee) της Παγκόσμιας Οργάνωσης αντιντόπινγκ (WADA) καθώς και για την εκλογή μέλους του ΣτΕ που θα μετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο (Foundation Board) της WADA, για τη θητεία 2020-2021.
Μετά από τέσσερις (4) γύρους ψηφοφορίας και μεταξύ πέντε (5) υποψηφίων, τη θέση εκπροσώπου του ΣτΕ στην Εκτελεστική Επιτροπή της WADA καταλαμβάνει ο Υπουργός Αθλητισμού Λουξεμβούργου κ. Kerch, Dan ενώ για τη θέση εκπροσώπου του ΣτΕ στο Διοικητικό Συμβούλιο της WADA εξελέγη ο Υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού της Ουκρανίας κ. Zhdanov, Ihor με μία ψήφο διαφορά από τον Τούρκο ομολόγό του κ. Kasapoglu, Mehmet.
Μετά και την ολοκλήρωση του ψηφίσματος, ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων των μελών της Επιτροπής CAHAMA με στελέχη της WADA για τρέχοντα ζητήματα στο χώρο του αντιντόπινγκ, όπως είναι η διαδικασία αναθεώρησης του Κώδικα Αντιντόπινγκ.  Στην τοποθέτησή του ο κ. Μαυρωτάς έθεσε στην Επιτροπή CAHAMA το θέμα της εκπροσώπησης των αθλητών στα διάφορα κέντρα λήψης αποφάσεων της WADA καθώς και θέματα που σχετίζονται με την εκπαίδευση.

photo2
 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ