Fri29032024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Στην 6η Διεθνή Διάσκεψη Υπουργών για θέματα Αθλητισμού της UNESCO ο Γ. Βασιλειάδης

Στην 6η Διεθνή Διάσκεψη Υπουργών για θέματα Αθλητισμού της UNESCO ο Γ. Βασιλειάδης

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 15 Ιουλίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο της παρουσίας του στην 6η διεθνή διάσκεψη υπουργών για θέματα αθλητισμού της UNESCO, που πραγματοποιείται στο Καζάν της Ρωσίας, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, είχε σήμερα (Σάββατο 15-7-17) διμερείς συναντήσεις με τον Ρώσο Υπουργό αρμόδιο για τα θέματα αθλητισμού, Pavel Kolobkov και τον Ιάπωνα Υπουργό αρμόδιο για τα θέματα αθλητισμού, Hirokazu Matsuno.

Στη συνάντηση του Έλληνα Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού με τον Ρώσο ομόλογό του συζητήθηκαν θέματα αθλητικού τουρισμού, ανάπτυξης δράσεων μαζικού αθλητισμού, καθώς και θέματα για τη μακρά παράδοση του Καζάν στον αθλητισμό. Επίσης συζητήθηκε η συνεργασία των δύο πλευρών στην καταπολέμηση του ντόπινγκ, με τη ρωσική πλευρά να παρουσιάζει τα μέτρα που έχει λάβει, επαναλαμβάνοντας την αποφασιστικότητά της στην ενίσχυση της ακεραιότητας και στην καταπολέμηση του ντόπινγκ.

Στη συνάντηση που ακολούθησε, ο Γιώργος Βασιλειάδης και ο Ιάπωνας ομόλογός του, υπέγραψαν πρωτόκολλο συνεργασίας σε θέματα αθλητισμού. Ο Έλληνας Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού πρότεινε στην ιαπωνική πλευρά την παροχή τεχνογνωσίας σε θέματα ασφάλειας και οργάνωσης Ολυμπιακών Αγώνων, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθούν στο Τόκυο το 2020. Συζητήθηκε ακόμη η διεύρυνση της συνεργασίας των δύο χωρών στο χώρο των πολεμικών τεχνών- ένας χώρος με μακρά παράδοση στην Ιαπωνία αλλά και στη χώρα μας - μέσω ανταλλαγής τεχνογνωσίας, αθλητών και προπονητών.

Επίσης συζητήθηκε η διοργάνωση από κοινού τόσο αθλητικών όσο και πολιτιστικών εκδηλώσεων ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 και συμφωνήθηκε αμέσως μετά το καλοκαίρι να δημιουργηθεί ένας οδικός χάρτης ενεργειών που θα κορυφωθούν την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020.
Τέλος, ο κ. Βασιλειάδης προσκάλεσε τον Ιάπωνα ομόλογό του στην Ελλάδα κι αυτός με την σειρά του αποδέχτηκε την πρόσκληση.

Επισυνάπτονται φωτογραφίες από τις παραπάνω συναντήσεις.

ΦΩΤΟ 1
ΦΩΤΟ2

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ