Fri19042024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Ο Γ. Βασιλειάδης εγκαινίασε την έκθεση "Sport Expo" στη Θεσσαλονίκη

Ο Γ. Βασιλειάδης εγκαινίασε την έκθεση "Sport Expo" στη Θεσσαλονίκη

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αθήνα 30 Μαρτίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη για τη Διεθνή Αθλητική Έκθεση «Sport Expo».
Τελώντας τα εγκαίνια της έκθεσης ο κ. Βασιλειάδης είπε τα εξής: «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά για μένα, να εγκαινιάζω την κορυφαία έκθεση σε επίπεδο αθλητισμού. Καταφέραμε να φτιάξουμε και να κάνουμε θεσμό την έκθεση αυτή στη Θεσσαλονίκη, η οποία είναι ανέκαθεν η μάνα του αθλητισμού στην πατρίδα μας. Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα καθήκοντα δήλωσα σε όλους τους τόνους, ότι αθλητισμός δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο. Αθλητισμός είναι η χαρά της έκφρασης, είναι η χαρά της συμμετοχής, είναι η χαρά του «ευ αγωνίζεσθαι», είναι η χαρά της επίτευξης και πολλές φορές και της μη επίτευξης των στόχων. Στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού χαράσσουμε μία νέα στρατηγική, έναν νέο προσανατολισμό. Στόχος μας είναι οι πολίτες τούτης εδώ της χώρας, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, από τον πιο μικρό ως τον πιο μεγάλο, να στραφούν σε έναν υγιή τρόπο ζωής. Για τον λόγο αυτό πήραμε αυτή την διετία κάποιες πρωτοβουλίες: ξεκινήσαμε πιλοτικά για τα παιδιά των δημόσιων σχολείων της Γ’ δημοτικού το πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης ανά την επικράτεια με στόχο να το καθιερώσουμε και να το επεκτείνουμε σε όλες τις τάξεις. Είναι απαράδεκτο για μία χώρα σαν την Ελλάδα, μία χώρα της θάλασσας, να κατέχουμε το ρεκόρ πνιγμών στην Ευρώπη κάθε χρόνο. Υλοποιείται το πρόγραμμα άθλησης στις φυλακές αφού πάγιος στόχος της Κυβέρνησης είναι ο σωφρονισμός και η ομαλή επανένταξη των ανθρώπων που κάποια στιγμή στη ζωή τους διέπραξαν ένα αδίκημα.
Το καλοκαίρι θα ξεκινήσει ένα πρόγραμμα για Άθλησης για Όλους και για την τρίτη ηλικία. Αναπτύσσουμε προγράμματα με τις Ομοσπονδίες για την κοινωνικοποίηση των προσφύγων, ενισχύουμε σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση τα προγράμματα μαζικού αθλητισμού ώστε και συμπολίτες μας που δεν έχουν οικονομική δυνατότητα έχουν δικαίωμα στην άθληση. Αναπτύσσουμε μία ολιστική προσέγγιση των αθλητικών εγκαταστάσεων με στοχευμένες δράσεις, κινήσεις και παρεμβάσεις χωρίς σπατάλες παρά τα στενά δημοσιονομικά πλαίσια. Συμμετέχουμε σε ευρωπαϊκά προγράμματα μαζικού αθλητισμού με πιο γνωστό και πιο πετυχημένο αυτό του «Βe Αctive».
Τέλος είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στη χώρα μας. Είναι αδιανόητο η Ελλάδα με αυτό το κλίμα να μην έχει αναπτύξει αυτή την αθλητική και ταυτόχρονα οικονομική δραστηριότητα. Βάζουμε τον πήχυ ψηλά και κάθε φορά προσπαθούμε να πηγαίνουμε όλο και πιο πάνω.  Και όπως κάθε αθλητής έχει στόχο τη νίκη και τον τερματισμό, έτσι και εμείς λέμε πως θα πετύχουμε τον στόχο μας και θα καταφέρουμε να αξιοποιήσουμε τα λεφτά του φορολογούμενου πολίτη προς όφελος του. Θα καταφέρουμε να αλλάξουμε σελίδα στον αθλητισμό της χώρας μας. Καλή επιτυχία στην έκθεσή μας και εύχομαι τα καλύτερα. Η ΔΕΘ είναι κομβικό κομμάτι για όλη την χώρα και πρέπει να ανακτήσει την αίγλη της και να αποτελέσει τον οικονομικό και κοινωνικό άξονα ανάπτυξης όλης της πατρίδας μας».

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ