Thu28032024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Ο Υφυπουργός Στ. Κοντονής στην υποδοχή της ελληνικής ολυμπιακής αποστολής στο Προεδρικό Μέγαρο

Ο Υφυπουργός Στ. Κοντονής στην υποδοχή της ελληνικής ολυμπιακής αποστολής στο Προεδρικό Μέγαρο

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 25 Αυγούστου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρος Κοντονής εκπροσώπησε την κυβέρνηση στο Προεδρικό Μέγαρο κατά την υποδοχή της ελληνικής ολυμπιακής αποστολής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.  

Αναλυτικά τα όσα είπε ο κ. Κοντονής:

«Υποδεχόμαστε σήμερα στην Προεδρία της Δημοκρατίας τους Έλληνες και τις Ελληνίδες αθλητές και αθλήτριες που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Είναι μεγάλη χαρά διότι μετά από αρκετά χρόνια η Ελλάδα λάμπει ξανά μέσα από την προσπάθεια και τον κόπο των αθλητών και των αθλητριών της.

Το καθήκον της Πολιτείας, της εκάστοτε κυβέρνησης, είναι να αποδίδει στην ελληνική νεολαία αθλητικούς χώρους ικανούς, για να αθληθεί. Και θέλω να τονίσω ότι η κατάσταση στις αθλητικές εγκαταστάσεις που παραλάβαμε ήταν κατάσταση εγκατάλειψης. Καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια, ώστε με έργα και όχι με λόγια να διορθώσουμε λάθη της τελευταίας εξαετίας και να βελτιώσουμε την κατάσταση αυτή.
 
Μέσα σε ενάμιση χρόνο, αποδώσαμε το προπονητήριο Στίβου στο Ο.Α.Κ.Α. το οποίο κάθε χειμώνα γινόταν λίμνη, αποδώσαμε το κολυμβητήριο του Ο.Α.Κ.Α. με άδεια και έγιναν φέτος οι πρώτοι αγώνες μετά από τέσσερα χρόνια. Πετύχαμε στην επαναδιαπραγμάτευση με την εταιρεία που θα επενδύσει στο Ελληνικό να παραμείνουν στο Μητροπολιτικό Πάρκο οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά. Και στο προσεχές διάστημα, η Βουλή των Ελλήνων θα ψηφίσει επιτέλους τον κανονισμό λειτουργίας -και μετά την ψήφιση θα διοριστεί το Διοικητικό Συμβούλιο- στο κλειστό γήπεδο της Παιανίας, που κατά το παρελθόν είχαν γίνει αγώνες κλειστού Στίβου και Βόλεϊ και σήμερα παραμένει κλειστό και εγκαταλελειμμένο.
Έπρεπε να κάνουμε το μέγιστο δυνατό μέσα στις συνθήκες κρίσης και δημοσιονομικού ελέγχου, πολύ αυστηρού, για να πετύχουμε αυτά που σε ενάμιση χρόνο πετύχαμε και πιστεύω ότι είναι αρκετά σημαντικά.

Τα μετάλλια, η λάμψη της προσπάθειας, ανήκει στους αθλητές, τους προπονητές τους στις οικογένειες τους, οι οποίες βοήθησαν να φτάσουν μέχρι εδώ. Θέλω να ευχαριστήσω και από αυτή τη θέση τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής τον κ. Καπράλο για το πρόγραμμα «Υιοθετήστε έναν αθλητή στο δρόμο για το Ρίο 2016». Πολλοί αθλητές μας, μέσα από αυτή την οργανωμένη κίνηση μπόρεσαν να έχουν χορηγούς οι οποίοι βοήθησαν τα μέγιστα σε αυτή την προσπάθεια και θέλω και αυτούς να τους ευχαριστήσω.

Τέλος θέλω να υποσχεθώ ότι η προσπάθεια της Πολιτείας για την εξοικονόμηση πόρων μέσα από τη χρηστή διοίκηση, μέσα από τους ελέγχους που πρέπει να γίνονται και γίνονται, θα συνεχιστεί. Τα χρήματα αυτά είναι χρήματα δικά σας, των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών και πρέπει σε σας να αποδίδονται σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις και όχι εγκαταλελειμμένα στάδια και αθλητικοί χώροι. Αυτή είναι η υπόσχεσή μας, αυτή την υπόσχεση υλοποιήσαμε με μεγάλο κόπο και πιστεύω ότι αυτή η προσπάθεια θα ευοδωθεί στο τέλος της τετραετίας.
Κύριε Πρόεδρε σας ευχαριστώ από καρδιάς, εκ μέρους όλης της αθλητικής κοινότητας και της κυβέρνησης για την αρωγή και την ηθική συμπαράσταση που δίνετε στον κόσμο του αθλητισμού, στα νέα παιδιά της πατρίδας μας».

*Τους Έλληνες αθλητές και τις αθλήτριες υποδέχτηκε νωρίτερα στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Ιούλιος Συναδινός.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ